Geçen ay 2 milyar dolarlık Bitcoin hisse senedi satın alındı
Geçen ay 2 milyar dolarlık Bitcoin hisse senedi satın alındı

Bitcoin Futures ETF için gelen Nasdaq onayıyla BTC, 60.000 doların üzerinde

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bugün günün ilk saatlerinde Bitcoin’in hızlı bir yükselişle 60.000 dolara doğru hareket ettiğini gördük. Akşam saatlerinde ise BTC, 60.000 dolar seviyesini geçerek 61.800 dolar seviyelerine kadar yükseldi. Bu yükselişin katalizörü ise ABD’de bir Bitcoin Futures ETF’sinin onaylanma arefesinde olmasıydı.

Sabah saatlerinde Bloomberg tarafından servis edilen haberde SEC’e yakın ismi verilmeyen kaynaklardan alınan bilgilere göre ABD düzenleyicisinin bir Bitcoin Futures ETF’yi onaylamaması için bir neden olmadığı bilgisi verildi. Bu haberle birlikte yükselişe geçen Bitcoin, gün boyu 59.000 dolar bandında hareket etti.

Bitcoin, Nasdaq onayıyla 60.000 dolar bandına adım attı

Henüz bir SEC onayı gelmese de akşam saatlerinde Twitter da paylaşılan Bitcoin Future ETF onayı, piyasa tarafından dakikalarca içinde fiyatlanınca  BTC, yazımız yayına hazırlanırken yükselişini devam ettiriyordu ve 61.800 dolara kadar yükselmişti.

Nasdaq onayı sonrası, çok büyük bir sorun olmadıkça önümüzdeki hafta SEC’den de bir onay gelme ihtimali çok yüksek gözüküyor. Ayrıca konuyla ilgili diğer bir ayrıntı ise SEC’in yatırımcı eğitimi Twitter hesabından “Bitcoin Futures ETF yatırımı konusunda riskler ve faydalar dikkatli olun” şeklindeki bir paylaşım olması, bir onay geleceği konusunda umutları iyiden iyiye arttırdı.

Bitcoin futures ETF onayı neden önemli?

BTC Futures ETF onayı, kurumsal ilgili daha da artmasını sağlayacak bir faktör olarak kabul ediliyor. Kurumsal yatırımcılar Bitcoin ETF sayesinde düzenlenmiş bir borsada Bitcoin’e dolaylı olarak yatırım yapabilecekler. Bu da ETF’yi çıkaran kurumun Bitcoin vadeli sözleşmelerini tutmasını sağlayarak Bitcoin talebinin artıracak bir olgu olarak kabul ediliyor.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin