Silk Road kurucusundan “akıllara zarar” Bitcoin tahmini!
Silk Road kurucusundan “akıllara zarar” Bitcoin tahmini!

Bitcoin fiyatı 2020’de 2 milyon dolara ulaşabilir mi? McAfee’nin Bitcoin tahmini mantıklı mı? 5 maddede açıklıyoruz

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para sektörünün en çılgın aktörlerinden John McAfee, son Bitcoin tahmini ile yine dikkatleri üzerinde topladı. 2020 yılının sonunda Bitcoin fiyatı için 2 milyon dolar seviyesini öngören McAfee, sanıldığı kadar çılgın olmayabilir.

McAfee’nin Bitcoin tahmini çerçevesinde, söz konusu öngörünün gerçekleşme ihtimalini 5 maddede ele aldık.

Bitcoin fiyatı 2020 sonunda 2 milyon dolar olabilir mi?

AIBCSummit’e bir röportaj veren McAfee, oldukça tuhaf bir açıklama yaptı ve Bitcoin‘in 2020 yılına kadar 1 milyon dolara varacağı konusundaki öngörüsünü iki katına çıkardı:

Bitcoin fiyatı 2020’nin sonunda 2 milyon doların altında kalırsa, matematiğin kendisi de kusurlu bir hayal kırıklığı demektir.

Sektördeki analistlerin ve ekonomistlerin çoğu McAfee’nin sözlerini kuşkulu buluyor. Ancak eğer Bitcoin bugüne dek bize bir şey öğrettiyse o da her an tüm senaryolara hazırlıklı olmamız gerektiği.

1- Bitcoin’in sınırlı arzı fiyatı aniden yükseltebilir

Doğası belli sınırlarla çizilen Bitcoin, 21 milyonluk sınırlı bir arza sahip. Ayrıca toplam 7 milyon Bitcoin çoktan kaybedilmiş durumda.

Kurumsal yatırımcılar için altyapı ve düzenleme alanı gelişmeye devam ettikçe, Bitcoin’e olan talep artacaktır. Artan talep sınırlı arzla birleşince, büyük bir fiyat artışı meydana gelebilir. Hatta 2 milyon dolar tahminin üstü dahi söz konusu olabilir.

2- Kurumsal yatırımcılar yeni limanlar arıyor

Bakkt’ın lansmanı şu ana dek bekleneni veremedi ama bu, işlerin böyle devam edeceği anlamına gelmiyor. Kurumsal yatırımcılar, ABD’deki belirsiz düzenleyici iklim nedeniyle henüz hareketlenmiş değiller.

Federal Reserve Bank of St Louis’ten alınan verilere göre, şu anda kurumsal para fonlarında bekleyen 2,14 trilyon dolar var ve bu miktarın tamamı, deyim yerindeyse “yeni evlerini” arıyor. O evlerden biri neden Bitcoin olmasın?

Söz konusu miktarın küçük bir yüzdesi Bitcoin’e girse bile tarihi yükselişler kaydedilebilir.

Kurumsal para fonları
Kurumsal para fonları

3- Mayıs 2020’de gerçekleşecek Bitcoin ödül yarılanması (halving)

Bir sonraki Bitcoin halving, Mayıs 2020’de gerçekleşecek. Bitcoin madenciliği yapan kişilerin alacağı ödül miktarı yarı yarıya düşecek.

Tarihsel sürece baktığımızda Bitcoin fiyatı her halving’den önce patlama eğilimi gösteriyor. 2020 sonu gerçekçi bir tahmin gibi gelmese de 2021’in ilk aylarında söz konusu sayıları görmemiz pek de imkansız olmayabilir.

4- Merkez bankalarında Bitcoin rezervi tutan hükümetler var

Henüz çok yaygın olmasa da bazı hükümetlerin merkez bankası rezervlerinde hatrı sayılır miktarda Bitcoin tuttuğu biliniyor. Venezuela’nın başlattığı bu akımın pek çok dünyaya yayılması, belki de çoktan yayılmış olması, işten bile değil.

Söz konusu trendin diğer ülkeler tarafından da takip edilmesi durumunda Bitcoin fiyatı için yeni rekorlardan söz etmeye başlayabiliriz.

https://twitter.com/APompliano/status/1177274385578770432

5- 2020’de gerçekleşmesi beklenen küresel resesyon

Resesyon, bir ülkenin ekonomik faaliyetlerinde en az altı ay süreyle üst üste gerilemeler kaydetmesi anlamına geliyor. Önümüzdeki yıl küresel çapta bir resesyon bekleniyor.

Resesyon gerçekleşmesi halinde yatırımcıların aklına ilk güvenli limanlardan biri olarak Bitcoin gelecektir. Son zamanlarda Hong Kong, Venezuela ve Arjantin örneklerinde gördüğümüz üzere, makro koşullar söz konusu olduğunda kişiler Bitcoin’e yöneliyor.

Resesyonun Bitcoin fiyatı için yeni bir tetikleyici olacağı söyleniyor.

Sizce Bitcoin fiyatı 2020 yılında nerede olacak? Tahminlerinizi bizimle paylaşın.

bitcoinist

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin