BTC tahmini
Daha önce iki kere tutan anonim BTC fiyat tahmini, Ekim ayında da tutacak mı?

Daha önce iki kere tutan anonim BTC fiyat tahmini, Ekim ayında da tutacak mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

21 Ocak 2019’da isimsiz bir kullanıcı, gelecek dönemlere ait altı farklı tarih için Bitcoin fiyatı (BTC) hakkında bir öngörüde bulundu. İlk iki tahmini – daha spesifik olarak, fiyatın Nisan ayında 5300 dolar ve Temmuz 2019’da 9200 dolar olacağı – doğru çıktı. Ancak, Bitcoin fiyatının Ekim 2019’da 16.000 dolar olacağına dair tahminin tutmama olasılığı oldukça yüksek.

Ekim ayının bitmesine sadece dokuz gün kaldı ve bu fiyata ulaşılması için Bitcoin’in kabaca yüzde 100’lük bir artışa ihtiyacı var. Böyle bir artış ise muhtemel görünmüyor.

Kripto para trader’ı @ezbrah, bu aynı isimsiz tahminleri tekrar özetledi ve Ekim ayında 16.000 dolara ulaşmak için olası bir fiyat yolu öngörüsünü paylaştı.

İlginç olan, 21 Ekim’de bizi 9.000 doların üstüne çıkaracak olan büyük günlük yükseliş mumu. Bu nedenle, çok hızlı bir fiyat artışı başlamadan önce 21 ve 22 Ekim’de konsolidasyon görülebilir. Daha yakından bir göz atalım ve bunun ne kadar muhtemel olduğunu analiz edelim.

Önceki Bitcoin fiyat artışı

Şimdiye kadar, bu gibi bir artışa en yakın hareket, fiyatın 14 gün içinde yüzde 95 oranında yükseldiği 6 Şubat – 19 Şubat 2018 arasındaydı. Bununla birlikte, bu uzun bir düşüş eğiliminden sonra meydana geldi, önceki düşüşlere cevaben bir düzeltme niteliğindeydi. Aksine, fiyat şu anki harekette yaklaşık üç haftadır yatayda seyretmektedir.

17 Aralık 2017’de 10.891 dolara ulaşan benzer artışlar gördük, ancak – yükselişin son aşamasında gerçekleştiği için – mevcut Bitcoin fiyatı piyasa döngüsünde benzer bir aşamada olduğu düşünülmüyor.

Daha yakın zamanlarda, Mart 2019 ve Mayıs 2019’da 14 ve 19 günlerde yüzde 40 artış gördük. Bu hareketler aşağıda şu şekilde gösterilmiştir:

BTC Price Increase

Bu nedenle, yalnızca önceki fiyat hareketine bakılırsa, böyle bir artış yine olası görünmüyor.

Mevcut BTC formasyonu

Mevcut Bitcoin fiyat hareketine baktığımızda, BTC’nin azalan bir kama içerisinde işlem yaptığını görebiliriz. Bu, -ilk bakışta bir fiyat düşüşü gibi görünse de- bir yükseliş formasyonu olarak kabul edilir.

Bitcoin Moving Averages

Bununla birlikte, hareketli ortalamalar (MA) incelendiğinde farklı bir görünüm elde edebiliyoruz. 100 ve 200 günlük MA’lar, düşüş eğilimi göstermeye daha yakın. Bu uzun vadeli MA’ların aşağı yönelmeleri, ciddi düşüş eğilimlerine neden olabilir.

Ayrıca, 200 günlük MA, Ekim ayında iki kez BTC fiyatı için direnç görevi gördü. Bu, neredeyse kama direnç çizgisine denk geliyor. Bu duruma göre de bir fiyat kopması olası görünmüyor.

Bu nedenle, Ekim ayındaki 16.000 dolarlık fiyat tahmininin doğru çıkması pek olası görünmüyor. Bununla beraber, kama içindeki düşüşe devam etmeden önce fiyatın 9.000-9.200 dolar civarında bir değere ulaşması gerekiyor.

beincrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin