Bitcoin biriktiren kurumların sayısı bilinenin çok üstünde olabilir
Bitcoin biriktiren kurumların sayısı bilinenin çok üstünde olabilir

Bitcoin biriktiren kurumların sayısı bilinenin çok üstünde olabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto piyasası son dönemde kurumsal yatırımlarda bir artış gördü. Firmalar tarafından peş peşe yapılan büyük alımların ardından piyasa da beklendiği gibi yükseldi. Bitcoin satın alacak bir sonraki firmanın hangisi olacağına dair birçok spekülasyon var. Ancak asıl soru şu anda kaç kurumun BTC biriktirdiği.

Son birkaç haftada görüldüğü üzere sadece bir satın alma niyetinin duyurulması bile fiyatları yukarı taşıyabiliyor.

MicroStrategy ve Square’in Bitcoin alımı tüm seyri değiştirdi

MicroStrategy ve Square’in satın alımları TWAP (Zaman Ağırlıklı Ortalama Fiyat) yöntemini kullandı ve duyurulan haberler sonrasına kadar piyasayı hareket ettirmeden başarılı bir satın alma gerçekleştirdi.

Bitcoin yatırım teknik raporunda Square, şöyle dedi:

Maliyetle ilişkili riskleri azaltmak için, halka açık bir Bitcoin endeksinin üzerinde bir spread pazarlığı yaptık, düşük beklenen fiyat oynaklığı ve yüksek piyasa likiditesi ile önceden belirlenmiş bir 24 saatlik süre boyunca Zaman Ağırlıklı Ortalama Fiyat (TWAP) kullanarak alım satım gerçekleştirdik.

Bugünlerde daha fazla kurumun sessizce Bitcoin biriktirdiğine dair bazı veriler söz konusu.

Bitcoin zincir verileri

1000'den fazla Bitcoin tutan adresler
1000’den fazla Bitcoin tutan adresler

1000’den fazla Bitcoin tutan adreslerin sayısı, kademeli birikimin potansiyel kanıtlarını göstererek giderek artıyor. 10.000’in üzerinde Bitcoin’e sahip adresler bile geçen ay önemli ölçüde arttı.

Bu veri borsalardaki düşen hacimle birleştiğinde, balinalar ve daha büyük yatırımcıların bu aşamada Bitcoin tutmayı seçtiklerini gösteriyor.

Vadeli işlem piyasası

BTC açık pozisyonlar
BTC açık pozisyonlar

Yukarıdaki grafik, CM’nin BTC Vadeli İşlemlerinde üçüncü en büyük açık pozisyon oranına sahip olduğunu gösteriyor. Kurumsal yatırımcılar BTC Vadeli İşlemleri piyasasında daha aktif bir rol alıyor olsalardı, CME kuşkusuz onların tercih ettiği borsa olurdu. Bu, CME’deki açık pozisyonların büyümesinin kurumlar tarafından yönlendirildiğine inanmak için bize önemli bir sebep sunuyor.

Saklama hizmetleri ve özel fonlar

KPMG tarafından hazırlanan bir rapor, büyük bankaların, varlık yöneticilerinin ve nitelikli saklama hizmetlerinin kurumsal düzeyde yeni bir kripto ürün ve hizmetler dalgası başlattığını ortaya koydu. En büyük kripto saklama kuruluşlarından biri olan Coinbase Custody, gözetiminde 7 milyar dolar olduğunu bildirdi.

Profesyonel yatırımcılara kripto varlık endeksi fonları sağlayan Bitwise gibi platformlar, AUM’da 100 milyon dolar bildirdi. CEO Hunter Horsley şunları söyledi:

Bugün en büyük talebi DEA’lardan, mali danışmanlardan, çoklu aile ofislerinden ve hedge fonlarından görüyoruz. PayPal, Square, Fidelity, CME, Nomura ve Facebook gibi devlerin sektöre girişi, daha önce temkinli olan birçok kişiyi yeniden değerlendirme zamanının geldiğine ikna etti.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin