Bitcoin balinaları, BTC’nin fiyatını yukarı taşımaya çalışıyor

Bitcoin balinaları, BTC’nin fiyatını yukarı taşımaya çalışıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin, 4 Aralık Cumartesi gününden bu yana soluksuz bir düşüş yaşadı. Son 4 gün içinde yaşadığı düşüşle birlikte korku endeksi 16 seviyelerine kadar düştü. Yatırımcı bu süreçte endişeye kapıldı. Bitcoin için umut tam kaybolmuşken 7 Aralık Salı günü yeni bir fiyatla başlangıç yaptı. Bu süreçte Bitcoin balinaları ise fiyatı yukarda tutmak için çabalıyor.

Dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin, %5 kazanarak sağlıklı bir geri dönüş gösterdi. Bitcoin fiyatı, 200 günlük hareketli ortalaması olan 50.000 doların üzerine çıktı. Dün gece günlük kapanış 50K üzeri gelmesi kritik oldu.

BTC, piyasa değeri 1 trilyon doların biraz altında seyrediyor. Anlık fiyatı ise 51.000 $ fiyatla %4.36 artışla işlem görmeye devam ediyor. Son piyasa satışlarının ortasında Bitcoin, bir kez daha geri dönmeden önce desteğini test etti. 42.000 dolara kadar iğne atması büyük bir testi gerçekleştirdi. Fiyat düzeltmesinde ise Bitcoin balinaları yoğun bir BTC biriktirme hareketi yaptı.

Bitcoin balinaları dip seviyeden BTC topladı

Bitcoin balinaları dip seviyeden BTC topladı

Lider kripto para birimi hafta sonu gördüğü dip seviyeleri pek çok kimse kaçırmadı. 42.000 dolara kadar iğne atan varlık yoğun bir alıma tanıklık etti. Bitcoin balinaları bu süreçte belli seviyelerden BTC satın aldı.

Zincir üstü veri sağlayıcısı Santiment ise toplanan varlıklara dikkat çekti. Santiment raporunda şu detaylara yer verdi: 

“Bitcoin Pazartesi günü 50,1 bin dolara geri döndü. Balina tüccarları mükemmele doğru düşüş kaçırmadı. Düzeltme sırasında 43,5 bin dolara başlayarak, 100 ila 10 bin dolar arasında BTC tutan adresler, fiyat düşüşünden önce aynı miktarı boşalttıktan sonra 67 bin dolar daha BTC biriktirdi.” 

Öte yandan piyasalardaki dalgalanma hakkında Chris Kline Bloomberg’e açıklama yaptı. Hem geleneksel hem dijital pazarın bir risk içinde olduğu gözüküyor. Omicron varyantı, Evergrande ve Fed politikası küresel piyasaları etkiliyor. Konuyla alakalı Bitcoin IRA’nın COO’su ve kurucu ortağı Chris Kline, 

“Yılın sonuna yaklaşırken tüm piyasalarda bir belirsizlik hissi var. Tüm piyasalar yeni Fed politikalarına, enflasyona ve Covid endişelerine yeniden uyum sağlamaya çalıştığı için bu sağlıklı bir geri çekilme. Enflasyon yakın zamanda düşmüyor.”

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık! Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin