featured

Bitcoin 5 Yıl İçinde 25 Bin Dolar Olabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Fundstrat kurucusu ve stratejist Tom Lee CNBC’nin Hızlı Para adlı programında, yaptığı araştırmalara göre Bitcoin’in 5 yıl içinde 25 bin dolara ulaşabileceğine inandığını söyledi.




Çinden gelen haberlerle Bitcoin fiyatının düşmesinin bir avantaj olduğunu belirten Lee’ye göre, konunun iki faktörü var; likidite ve insanların bakış açısı. Lee’ye göre Çin borsaları Bitcoin değerinin %30’yla çalışıyor, şayet olur da kapatılırlarsa bile yine de zorla satış yapılacaktır.

Kripto para dünyasının şimdiye kadar 7 defa bu denli düşüş gördüğünü belirtiyor.

İkinci etken ise, insanların bitcoine bakış açısı. İnsanlar Bitcoin’i balon ve kırılgan bir para birimi olarak görmeye çok meyilli. Dolayısıyla bunun aksini düşünmek gerekiyor.

“Örneğin, bir numara olan Bitcoin, insanların düşünceleri değil, biliyoruz … Bazı verilerimiz var, en azından elinde 5000 $’lık bitcoin’i olan 300.000 Bitcoin sahibi var. 2017de birkaç günde satılan 500.000 İphone için balon diyebilirmisiniz? Bu yüzden, günümüzde kaç tane bitcoin cüzdanı bulunduğunu düşündüğünüz zaman Bitcoin’in pek çok sahibi, hesaplarında 5000 $’lık bitcoinden çok daha fazla bitcoin bulunduruyor, bu yüzden hala çok erken aşamalar olduğunu düşünüyorum. “

Bitcoin , diğer teknolojilerden farklıdır; bu nedenle, gerçek ağın kendisi, Bitcoin üretiminin Blockchain ağı kadar değerli olmasını sağlayacak bir değer üretmektedir.

Sahte Bitcoin oluşturmak için 30 milyar dolara ihtiyaç olacağından Lee’ye göre sahtekarlık işlemi bu dijital para biriminde gerçekleşemez; bu nedenle Blockchain’in doğası nedeniyle çok güvenli bir ağdır.

 

Lee, ayrıca Finans kurumlarına seslenerek, bitcoin ağına olan güvenin her geçen gün arttığını ve bunun onlar için bir tehdir oluşturabileceğini vurguladı.

cointelegraph

Bitcoin’in 5 yıl sonrası olası değeri hakkında siz ne düşünüyorsunuz ?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin