featured

Bitcoin, 5.000 Dolar Koşusuna Kaldığı Yerden Devam Ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çinden gelen belirsiz haberler ve az payı olduğu düşünülse de Jp Mprgan Ceo’su Dimon’un Bitcoin açıklaması gibi nedenlerle Bitcoin ve beraberinde alt coinlerde oldukça ciddi bir düşüş yaşanmış ve Bitcoin kur’u, 2017 başlarından beri istikrarlı yükselişine belkide ilk defa ara vererek 3.000 dolar seviyelerinin ilk defa altına düşmüştü. 





Panik satışı adı verilen bu satışlar, elbetteki bir dijital para değerinin düşüşüne neden olacaktı. Ancak Çinden gelen haberlerin asıl nedenlerinin anlaşılması, Çin’in Bitcoin pazarındaki büyüklüğünün yalnızca %15 gibi bir rakamda olması, Dimon’a uzmanlar tarafından kesin ve net cevaplar verilmesi gibi gelişmeler, Bitcoin’e olan güveni tekrar tazeledi ve alışlar geri döndü.

Geçtiğimiz birkaç gün boyunca Bitcoin fiyatının 3.500-3.800 dolar aralığında seyrediyor olması da güvenin bir göstergesi oldu.

coinmarketcap

Tazelenen bu güven pazarının ardından gelen yükselişle Bitcoin haberin yazıldığı anlarda bazı borsalarda 4.000 dolar seviyesinden işlem görmeye başladı. Şayet bu istikrar ile yoluna devam eder ve birkaç gün içinde 4.300 dolar seviyelerine ulaşırsa artık beklenen 5.000 dolar rekorunu görmemizin de çok uzun sürmeyeceğini söyleyebiliriz.

Gün itibarıyla Bitcoin’in piyasa değeri 58 milyar dolardan, birkaç gün içinde 66 milyar dolara yükseldi. Bu gün 24 saatlik işlem hacminde ise ortalama 1.8 milyar dolar görünüyor.

 

Sinan Dündoğan

Kripto Para Haber / Kurucu


Yasal Uyarı: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kar ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin