featured

Bitcoin yüzde 30’luk bir geri çekilme mi yaşayacak? İşte ünlü analistlerin düşündükleri…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Piyasa lideri olan Bitcoin geçtiğimiz ay fiyatta keskin bir düşüş gördü. Bu da nisan ayını 40,000 doların altında kapatmasına neden oldu. Yeni bir analize göre, bir sonraki hareket Bitcoin’in yukarı sıçrayıp sıçramayacağını belirlemek için çok önemli olacak.

Bitcoin büyük bir dalgalanmaya mı hazırlanıyor?

Kripto zincir üstü veri analizi platformu Glassnode’un kurucu ortakları Yann ve Jan, haber bültenlerinde, nisan ayının son gününde piyasanın daha da küçülme olasılığını önemli ölçüde azalttığını belirttiler.

Bitcoin

Kesinti, birkaç yükseliş piyasası göstergesine dayanmaktadır. Birincisi, Bitcoin düşüşten geri döndü ve 38,000 dolarlık fiyat seviyesini dirençten desteğe dönüştürdü.

Analistler, Bitcoin’in şimdi yeni bir direnç seviyesine doğru ilerlediğini ekliyor. Bu direnç seviyesini aşma olasılığının da son birkaç haftadaki piyasanın makro dinamiklerine göre çok güçlü olduğunu düşünüyorlar.

Avrupa’da jeopolitik gerilimler sürerken ve hem hisse senetlerini hem de kripto para piyasasını  etkilerken, Bitcoin düşüş eğilimi gösteren ticaret kanallarından çıktı. Benzer şekilde, kurumsal yatırımcılar Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine sermaye akıtıyorlar.

Grayscale’in GBTC fonu iki önemli giriş gördü. Bunun sonunda da fon ticareti trendini indirimli olarak kırdı. Raporda amacın, Bitcoin ETF’nin de tekrarlayan sermaye girişleri olduğuna dikkat çekildi. Bu talep, aşağı yönlü düzeltme riskini büyük ölçüde azaltıyor. Analist şunları söyledi:

Kripto için kurumsal talep Bitcoin dışındaki diğer varlıklara yayıldığından, kripto çapında büyük bir hareketin potansiyelini görüyoruz.

Bir uyarıları da var

Kripto piyasası için yüksek iyimserliğin ortasında analiz, risklerin devam ettiğini kabul ediyor. Bunlar, düz bir getiri eğrisi ve tümü potansiyel bir durgunluğa işaret eden düşük tüketici güveni ile duyarlılığı dahil olmak üzere makro piyasa fenomenlerindendir.

İyimser görüşlerin yani sıra Glassnode’un raporunda, kripto piyasasının tamamen ayı bölgesinin dışında olmayabileceği de belirtiliyor.

Piyasa lideri, bu yazının yazıldığı sırada son 24 saatte %1,34 oranında bir artış yaşadı ve 38,519 dolar civarında işlem görüyor. Küresel kripto piyasa değeri de %0,37 artarak 1,7 trilyon dolara ulaştı.

ZyCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin