Balancer Ethereum dışına çıkıyor, Algorand'ın Uniswap'ı olmayı hedefliyor
Balancer, ücretsiz BAL tokeni dağıtımı yapacak

Balancer Ethereum dışına çıkıyor, Algorand’ın Uniswap’ı olmayı hedefliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

DeFi projeleri, daha düşük maliyetlerle çok sayıda işlemi yönetebilen risk kanıtı blok zincirleri aramaya devam ediyor. Ethereum üzerine inşa edilen en büyük merkezi olmayan borsalardan biri olan Balancer, Algorand‘a geliyor. Ethereum’un ötesinde Ethereum blockchain’in rakiplerinden birine doğru genişleyen büyük bir DeFi projesinin bir başka örneği.

Bir basın açıklamasına göre, Balancer “Algorand topluluğu tarafından kullanıma sunulan ilk otomatik piyasa yapıcı (AMM) olacak.” Bunu yaparken, daha büyük rakip AMM’ler Uniswap ve SushiSwap’i geride bırakıyor.

Ethereum gibi Algorand, işlemleri otomatikleştiren ve üçüncü taraflara olan ihtiyacı ortadan kaldıran bilgisayar kodu olan akıllı sözleşmeler ve merkezi olmayan uygulamalar çalıştırır, yani çok çeşitli hizmetleri barındırabilen bir ağdır. Bu, toplu olarak merkezi olmayan finans (DeFi) olarak bilinen aracı içermeyen borç verme, borçlanma ve ticaret araçlarını içerir.

Balancer, Ethereum’un DeFi ekosistemindeki önemli bir dişli çarkı. DeFi Pulse’a göre, kilitli toplam değer açısından dördüncü en büyük merkezi olmayan borsadır ve bu, insanların ağda depoladığı dolar cinsinden kripto değerini ifade eder.

Merkezi olmayan borsalar veya DEX’ler, insanların kripto para ticareti yaptıkları ve fonlarını üçüncü bir tarafa emanet etmeden DeFi’ye katıldıkları yerlerdir. Otomatik bir piyasa yapıcı (AMM) olarak, Balancer likidite havuzları kullanır, böylece alıcıların satıcılarla doğrudan eşleştirilmesine gerek kalmaz. Akıllı sözleşmeler işin zor kısmını halleder.

Ancak, Ethereum blok zincirinde olduğu sürece, Balancer’ın protokolü yalnızca Ethereum’un üzerine inşa edilmiş belirli bir varlık türü olan ERC20 tokenleri için takas yapabilir. Algorand’a genişletmek, Algorand Standard Assets olarak bilinen blok zincirinin üzerine inşa edilmiş yepyeni bir varlık kümesine ulaşmasını sağlar.

DEX bir basın bülteninde “Balancer’in Algorand üzerindeki hizmetlerinden yararlanarak, borsalar herhangi bir Algorand Standard Asset (ASA) ile ticaret çiftleri oluşturma yeteneğine sahip olacak” dedi. “Algorand’ın yüksek performanslı blok zincirinde ihraç edilen varlıkların sayısı hızlandıkça, bu kitlesel benimseme için büyük bir fırsat anlamına geliyor.”

Balance, Algorand’a geçen tek porje değil. Circle’ın USDC stablecoin’i geçen yıl Algorand’a doğru genişlediğini duyurdu ve kripto tüccarlarının bu blok zincirine başlamaları için daha kolay bir yol ekledi.

Elbette bu hareket, Balancer’ın Ethereum’dan vazgeçtiği anlamına gelmiyor. Ancak Algorand, Cardano ve Solana gibi rakipler Ethereum zayıflığından yararlandıkları için ağ üzerinde daha fazla baskı oluşturuyor: Özellikle tıkanıklık ve yüksek ücretler konusunda

Bu tıkanıklık, kısmen Ethereum’un akıllı sözleşmeleri ve mümkün kılan uygulamaları benimseyen orijinal ağ olarak ilk hareket eden avantajlarından kaynaklanıyor. Ama aynı zamanda, Ethereum’un henüz iş kanıtı’ndan daha ölçeklenebilir olan bir hisse  kanıtı fikir birliği algoritmasına geçiş yapmamış olmasından da kaynaklanıyor.

Ethereum 2.0’a geçiş devam ediyor. Aşama 0 geçen yılın sonlarında başladı ve Ethereum geliştiricileri kısa süre önce, Proof of Stake blockchain’in beklenenden daha erken hazır olabileceğini öne sürdü.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Bizi Takip Edin