Avrupa Birliği Blockchain projeleri üretiyor.
Avrupa Birliği Blockchain projeleri üretiyor.

Avrupa Birliği Blockchain forumu açıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Avrupa Komisyonu, yükselen FinTech endüstrisini desteklemek için Avrupa Birliği Blockchain gözlem evi ve forumu oluşturduğunu açıkladı.

Komisyon, bu Blockchain faaliyetlerine katılan birçok paydaşla Avrupa katılımını güçlendireceğini, uzmanlığın güçlendiğini ve yeni teknoloji geliştirmelerinin yarattığı güçlükleri ele alacağını söyledi.

Finansal Hizmetler ve Sermaye Piyasaları Birliği’nin başkan yardımcısı olan Valdis Dombrovskis konu hakkında şöyle konuştu:

Dijital yeniliğe yol açan pek çok teknolojiden Blockchain‘in finansal hizmetler ve piyasalar için gerçekten dönüştürücü olma potansiyeli var. Blockchain gözlem evi ve forumu gelişmeleri izleyecek ve politikalarımızı da bilgilendirecek.

İki yıllık bütçe 500000 dolar

Geçen yılın Nisan ayında Komisyon, projeye 500.000 euro tutarında iki yıllık bir bütçe tahsis etti ve gözlem evinin kurulması için bir çağrı başlattı. Kontrat ConsenSys adlı şirketle yapıldı.

Dijital Ekonomi ve Toplum Sorumlusu Mariya Gabriel ise şunları söyledi:

Blockchain’i bir oyun değiştirici olarak görüyorum. Avrupa’nın gelişiminin ön saflarında olmasını istiyorum. Doğru ortamı kurmamız gerekiyor. AB Blockchain gözlem evi ve forumu, bu yönde atılmış önemli adımlardan biridir.

Avrupa Birliği Blockchain projelerine milyonlarca dolar yatıracak

Avrupa Komisyonu, 2013 yılından bu yana Avrupa Birliği’nin FP7 ve Horizon 2020 araştırma programları aracılığıyla Blockchain projelerine finansman sağlıyor. 2020 yılına kadar Gabriel, 340 milyon euroya kadar Blockchain teknolojileri üzerine projeler üretebileceklerini açıkladı.

Kasım ayında Avrupa Komisyonu, yeni teknoloji gelişmelerine ve gelişmekte olan FinTech sektörünün tanıtımı için finansal denetim reformu önerileri sunmuştu.

Finextra

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin