bitcoin,altcoin,Ocak ayında
bitcoin,altcoin,Ocak ayında

Ocak ayında en çok kazandıran kripto paralar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ocak ayında kripto para piyasaları için zor bir dönem geride kaldı. Piyasa değeri bazında dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, yüzde 30’a yakın bir düşüş gösterdi. Bu da, piyasa değeri 2017’ye kadar sert bir şekilde çıkan Bitcoin için durgunluk döneminin geldiğine işaretti.

Ayrıca kripto para birimlerinin toplam piyasa değeri 7 Ocak’ta 830 milyar dolara yükselmesine karşın ay sonunda 500 milyar doların altına düşerek piyasa heyecanını kaybetmiş gözüktü.

Ocak ayında popüler kripto paralar hangileriydi?

Bununla beraber bu karanlık atmosferde bir kaç kripto para, bu kadar olumsuzluğa rağmen Ocak ayını güzel kapadılar.Örneğin VeChain, NEO, Populous and Stellar paraları piyasa değeri (25 Ocak itibariyle) ocak ayında kendilerine en çok değer kazanan kripto para listesinde üst sıralarda yer buldular.

VeChain

Vechain

Ocak ayı performansı: yüzde +146

Tüm zamanların en yükseği: 22 Ocak’ta 9,55 dolar

1 Ocak fiyatı: 2.26 dolar

31 Ocak fiyatı: 5.58 dolar

Piyasa değeri ile sıralaması: 18

 

VeChain, Çin’deki kurumsal firmalarla birliktelikten övünürken, 2016 yılının sonundan bu yana internetin devrim niteliğindeki the internet of things (IoT) Blockchain’i kullanmayı hedefliyor.

Ancak ortaklıklara rağmen 2017 yılının kripto para yükselişleri(boom) boyunca kendine bir çıkış noktası bulamadı. Aralık ayı sonlarında 1 doların altında, Kasım ayında 0.20 kadar düşük bir seviyeden işlem görüncede pek dikkat çekmedi.

Proje bugüne kadar Çin devlet medyasınında dikkatini çekti ve ayrıca blockchain çözümleri geliştirmek ve uygulamak için Çin Ulusal Tütün Şirketi ile ortaklık kurdu.

Neo

Neo

Ocak Performansı: yüzde +95 

Tüm zamanların en yükseği: 194.70 dolar, 15 Ocak

1 Ocak fiyatı: 74.54 $

31 Ocak fiyatı: 145.76 $

Piyasa değeri ile sıralaması: 7

 

Bazen “Çin’in Ethereum’u” olarak adlandırılan Neo, Aynı olmayan şirketler arasındaki geniş rekabetlere dayalı akıllı bir ekonomi kurmayı hedeflemiştir.

Büyük ilgi gören bir krioto paradır. Aralık 2016’da piyasaya çıkan Neo, muhtemelen yenilikçi özelliklerinden dolayı 2018’e güçlü bir başlangıç ​​yaparak Çin’in geçen ayki ICO yasağının yarattığı fırtınayı bertaraf etti.

Populous

Ocak ayı performansı: yüzde +72

Tüm zamanların en yükseği: 75.60 dolar 29 Ocak

1 Ocak fiyatı: 40.35 USD

31 Ocak fiyatı: 69,78 $

Piyasa değeri ile sıralaması: 23

Ethereum üzerine kurulu bir fatura ve ticaret finansmanı platformu olan Populous, 3 trilyon dolarlık alternatif ticaret kredisi piyasasında kendisini en iyi oyuncu olarak konumlandırmayı amaçlıyor.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin