Avalanche'in şaka parası SnowdogDAO rug pull kurbanı oldu

Avalanche’ın ilk şaka parası SnowdogDAO ‘rug pull’ kurbanı oldu! İşte detaylar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Avalanche’ta piyasaya sürülen ilk şaka parası olan Snowdog DAO (SDOG), birçok kişinin platformun en büyük halı çekişi olduğuna inandığı dünkü çöküşte yüzde 90 değer kaybederek sadece 8 gün canlı kaldı.

Avalanche’a dayalı merkezi olmayan bir yedek şaka parası olan SnowdogDAO, yalnızca 8 gün canlı kaldıktan sonra dün olağanüstü bir şekilde başarısız oldu. Dev bir geri alımla bitmesi planlanan 8 günlük bir deney olarak başlatılan SDOG, kripto topluluğunda büyük ilgi gördü.

Kaybedilen milyonlarca dolarlık yatırıma rağmen, SnowdogDAO ekibi etkinliğin bir ‘rug pull’ değil, yanlış giden bir “oyun teorisi deneyi” olduğunu savunuyor.

Geliştirme ekibi, Snowbank’a farkındalık yaratmak için “oyun teorisi deneyi” oluşturduklarını söyledi.

Deneyin zirvesi, Snowdog hazinesi tarafından  satın alınan varlıklarla finanse edilecek olan dev geri alım olarak belirlendi. 8 gün içinde, piyasa değeri 44 milyon dolara yükseldi, bu da sahiplerin geri alım sırasında bu fonların bir kısmı için rekabet edebilecekleri anlamına geliyordu.

Halı çekme mi deney mi?

Geliştiricilerin topluluğa açıklamadığı veya en azından yeterince açıklayamadığı şey, geri alımdan önce SDOG arzının sadece %7’sinin piyasa fiyatının üzerinde satılmaya uygun olduğu gerçeğiydi.

Snowdog, önden koşmayı önlemek için Uniswap V2’ye dayalı kendi AMM’sini yarattı ve SDOG likiditesinin tamamını popüler bir Avalanche DEX olan Trader Joe’dan taşıdı.

Ancak, geri alım, lansmandan sonraki saniyeler içinde olağanüstü bir şekilde başarısız oldu ve yüzlerce kullanıcı yatırdığı fonların çoğunu kaybetti. Tek bir adres, SnowdogDAO’larını diğer kripto para birimleriyle değiştirerek yaklaşık 10 milyon dolar kazanmayı başardı ve hazinenin geri alım gücünün dörtte birini ortadan kaldırdı.

Geri alımdan hemen önce, bu tek adres 10.000 dolarlık partiler halinde MIM ile yaklaşık 180.000 dolar değerinde Snowdog DAO satın aldı ve ardından jetonu stake etti.

Diğer iki cüzdan, aynı stratejiyi kullanarak 7,7 ve 3,3 milyon doları geri almayı başardı.

Adreslerin sahipleri henüz belirlenmemiş olsa da, çoğu kişi bunların büyük olasılıkla geliştirme ekibiyle yakından bağlantılı kişilere ait olduğuna inanıyor.

Avalanche'ın şaka coini SnowdogDAO halı çekme kurbanı oldu.

Avalanche’ın SnowdogDAO deneyi hiçbir şey göstermiyor

Kripto topluluğundan büyük tepki çektikten sonra, Snowdog’un arkasındaki geliştirme ekibi bir otopsi yayınladı. Gönderi, etkinliğin bir halı çekme olmadığını açıklığa kavuşturmayı amaçlasa da, halkı eylemin önceden planlanmadığına ikna edemedi.

Ekip, AMM’lerini, yalnızca Snowbank ön ucunda bulunan basit bir matematiksel zorluk sunarak botlar tarafından önden çalıştırılabilecek şekilde tasarladıklarını söyledi.

Ancak kullanıcılar, Snowswap sözleşmesini başlatmak için neredeyse hiçbir kullanıcıda olmayan bir “challengeKey” gerektirdiğinden, bu zorluğu çözmenin bir yolu olmadığını bildirdi.

Snowdog, sadece oyunun kurallarını açıklamadıkları için durumdan sorumlu olduklarını iddia ediyor.

O zamandan beri değerlerinin %90’ından fazlasını kaybetmiş olan SnowdogDAO’larını satamayan kullanıcılar, yine de bazı tokenleri üretebilecekler. Snowdog’a göre, SDOG-MIM madenciliği, SDOG-MIM likiditesi, Trader Joe listelemesi ve DAO yönetimini içeren Snowbank’taki token için daha fazla fayda sağlanacak. Şaka coinler 2021 yılında kripto piyasasında patlama yapmıştı.

cryptoslate


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin