Cardtronics
Cardtronics, ödeme yöntemleri ile ilgili raporunda kripto para kullanımına dikkat çekti

ATM devi Cardtronics, kripto paraları tehdit olarak görüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en büyük ATM operatörü olan Cardtronics, yıllık raporunda belirtildiği üzere, kripto Para birimlerini işlerinin en büyük riskleri olarak görüyor.

Şirketin ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) verdiği raporda tüketici davranış tüketicilerin tercih ettiği ödeme yöntemlerinde önemli bir değişime işaret ediyor. İlgili rapora göre, tüketicilerin büyük bir çoğunluğu, ödeme yöntemlerinde fiziksel banknot yerine elektronik ödeme yöntemlerini tercih ediyorlar.

Şirketin bu konudaki görüşü ise şu şekilde:

Cep telefonu ödemeleri veya temassız ödemeler gibi elektronik ödeme yöntemlerinde devam eden büyüme mevcut. Bu büyüme, pazardaki nakit ihtiyacının azalmasına ve nihai olarak ATM’lerin kullanımında bir düşüşe neden olabilir.

Cardtronics, yukarıdaki ödeme yöntemlerine ek olarak, halkın nakit talebine daha az ihtiyaç duyma nedenleri arasında Bitcoin gibi kripto Para birimleri olduğunu da vurguladı. Şirkete göre, bu faktörlerin birleşimi, işlem hacmini olumsuz bir şekilde etkileyecektir.

Dünya genelinde Cardtronics raporunu destekleyen örnekler

Yeni temassız ödeme yöntemlerinin hızla gelişmesi ve günlük yaşamda dijital ödeme yöntemleri kullanımının artmasıyla nakit kullanımını oldukça düşürecek gibi gözüküyor.

Bu gelişmeye ek olarak, isveç’in takındığı tutumu da örnek olarak gösterebiliriz. Ekim 2017’de İsveç, nakitsiz bir toplum olma isteğini dile getirmişti. Zaten İsveç’in 1.600 banka şubesinden 900’ü artık nakit tutmuyor. Hatta nakit mevduat dahi kabul etmiyorlar.

İsveç’ten önce ise benzer bir gelişme Danimarka’da yaşandı. Danimarka Ticaret Odası, İsveç’ten önce müşterilerin nakit ödemelerini yasal olarak reddetmesine izin verdi. Ideals haber sitesine göre, Danimarkalıların yaklaşık üçte biri, parasal işlemleri gerçekleştirmek için cep telefonu uygulaması mobilepay’ı tercih ediyor.

Konuyla ilgili Asya kıtasında da önemli gelişmelere şahit oluyoruz. Merkezi Tayvan’da bulunan ATM’lerin önde gelen üreticilerinden biri olan Hyosung, Bitcoin’i uluslararası ATM modellerine entegre etti. Bu entegrasyon sayesinde milyonlarca kullanıcı, Bitcoin almak veya satmak için ATM’leri kullanabiliyor.

cointelegraph

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin