Almanya Maliye Bakanı’ndan kripto para birimlerine ilişkin dikkat çeken açıklamalar!
Almanya Maliye Bakanı’ndan kripto para birimlerine ilişkin dikkat çeken açıklamalar!

Almanya Maliye Bakanı’ndan kripto para birimlerine ilişkin dikkat çeken açıklamalar!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Cuma günü bir bankacılık kongresinde konuşan Almanya Maliye Bakanı Olaf Scholz, özel olarak çıkarılan kripto para birimlerine karşı “sevgi göstermediğini” açıkladı. Reuters’a konuşan Schols, “Özel sektör dijital para birimlerini desteklemiyorum.” dedi.

Olaf Scholz: “Özel dijital para birimlerini desteklemiyorum.

Euro bölgesinin en büyük ekonomisine sahip olan Almanya’nın maliye bakanından gelen yorumlar, iki özel kripto projesine potansiyel olarak darbe vuruyor: Facebook destekli perakende ödeme ağı Libra ve toptan ödeme zinciri JPMorgan Coin.

Yine de Scholz, kongre delegelerine Avrupa bankalarının dijital geleceğe uyum sağlamaları gerektiğini söyledi.

Almanya Maliye Bakanı Olaf Scholz, Avrupa’nın ve Almanya’nın bankacılık sistemlerini dijital çağa daha uygun hale getirme konusunda ilerleme kaydetmenin gerekli olduğunu da belirtti ancak bunun özel olarak çıkarılan dijital para birimlerini kapsamadığını ekledi.

Biden yönetimi ile iş birliği yapmak istiyor

Cuma günü Avrupa Bankacılık Kongresi delegelerine “Özel sektör dijital para birimlerini desteklemiyorum” dedi. Scholz ayrıca ABD Başkanı seçilen Joe Biden’in yeni yönetimini, küresel asgari kurumlar vergisi seviyeleri için bir Fransız-Alman teklifine katılmaya davet etmeyi planladığını söyledi.

Bu arada Joe Biden’ın seçilmesiyle kripto para sektörünün geleceğinin nasıl etkileneceğini yorumlayan eleştirmenler görüş ayrılıklarıyla sık sık karşımıza çıkıyor. Biden yönetimine baktığımızda, SEC (Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu), CFTC (Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu) ve OCC’de (Denetim Bürosu) kilit pozisyonlarda kripto eğitimli düzenleyiciler var. Biden bu insanların kim olduğunu seçmede önemli bir rol oynayacak. Konuyla ilgili konuşan Blockchain Derneği yöneticisi ve HODLpac’in yönetim kurulu üyesi Kristin Smity, şu sözleri kullanmıştı:

Demokratların senatoyu alması durumunda vaziyet çok daha ılımlı olacak. Demokrat kontrolündeki bir senato altında, ilericilerin bu insanların kim olduğu konusunda biraz daha fazla söz hakkı var ancak senato bankacılık komitesi Pat Toomey tarafından kontrol edilirse ve Mitch McConnell Senato katını yönetirse, bu adamlar birisini onaylayacaktır.

coindesk


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Windows 7 Pro Satın Al

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin