Litecoin fiyat analizi: Son 6 ayın en yüksek seviyesine geldi
Litecoin fiyat analizi: Son 6 ayın en yüksek seviyesine geldi

Litecoin cephesinde son durum: 2019’daki ATH’ye ulaşma yolunda mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kritik 18.000 dolar seviyesini geçen Bitcoin fiyatı haftalık kazancını da yüzde 12 seviyesine getirdi. Ancak BTC hakimiyeti hâlâ yüzde 66’da. Fiyat pek direnç göstermeden 17.000 doları aştığından ilk 10 Altcoins de yükseldi. Haftalık yüzde 30 kazançla ralliye liderlik eden Litecoin’in piyasa değeri 3 ayın en yüksek seviyesi olan 4.484.773.919 dolara ulaştı. Peki LTC 2019’da kırdığı rekora yeniden ulaşabilecek mi?

Bitcoin ve Ethereum’un yükselişi durdurulamıyor

18 Kasım 2020’de 18.000 dolara ulaştıktan sonra Bitcoin’in fiyatındaki 17.400 dolara yaşanan düzeltme, altcoin rallisinin yolunu açmış olabilir. Piyasa değerine göre bir numaralı altcoin olan Ethereum, şu ana kadar haftalık %6,93 kazandırdı.

Tarihsel olarak Ethereum’un Bitcoin ile korelasyonu yükseliş aşamasında artıyor. Bitcoin’in fiyatı yükselirken, Ethereum da kazanç sağlıyor.

Aynısı, Ethereum ile yüksek bir korelasyona sahip olan DeFi için de geçerli. Bitcoin ile ters korelasyonuna rağmen, en iyi DeFi projeleri üç haneli kazançlar sağladı. Geçen hafta, AAVE kazançlarda %200’ü aştı, YFI DeFiPusle’dan gelen verilere göre %83’ün üzerinde artış gördü. DeFi’nin tüm TVL’si son 30 günde %10,6 arttı.

Litecoin tüm zamanlar zirvesini tekrarlayabilecek mi?

En iyi altcoinler arasında yer alan Litecoin ise fiyatın 63 dolara ulaşmasından bu yana ivme kazanıyor. Pek çok kişi tarafından Bitcoin’in alternatiflerinden biri olarak görülse de, Litecoin, Ocak 2019’da ulaştığı 138 dolarlık en yüksek seviyesine yükselmek için spot borsalarda yeterli likidite ve ticaret hacmine sahip.

Altcoinlerdeki bu kazançlar, Bitcoin’in pazar hakimiyetini yansıtıyor. Zincir analistleri şu anda 9.600 dolar üzerinde işlem gördüğü için Bitcoin’in fiyatında bir düzeltme öngörüyor. HODLers’ın neredeyse %99’u kâr elde ediyor. Bitcoin fiyatında mevcut seviyedeki küçük bir düzeltme, Rallinin kısa ömürlü olmasına rağmen altcoinlerin daha da yükselmesine yol açabilir.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Windows 7 Home Satın Al

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin