Kongre, ABD'de ekstra kripto vergilerine yol açacak 1,2 trilyon dolarlık altyapı yasasını onayladı
Kongre, ABD'de ekstra kripto vergilerine yol açacak 1,2 trilyon dolarlık altyapı yasasını onayladı

ABD’de yarın kritik ekonomi verisi açıklanacak! Bitcoin nasıl etkilenecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyatı son 24 saatte oldukça yatay bir seyir izledi. Kripto para birimi ikinci çeyreği yüzde 42’lik kazançla kapatırken boğa hissiyatının henüz bitmediği görülüyor. Ancak yine de yatırımcılar temkinli. Yarın ABD’de açıklanması beklenen kritik bir ekonomi verisinin Bitcoin üzerinde etkisi olabileceğine inanılıyor.

Koronavirüs olası bir tırmanışın önüne geçiyor olabilir

BTC/USD paritesi, Federal Rezerv’in teşvik programına temmuz sonundan sonra devam edeceği umuduyla bugün biraz hareketlendi. Bununla birlikte, yatırımcılar artan koronavirüs vakalarının ve ABD ekonomisi üzerindeki etkisini düşündükleri için söz konusu hareketlenme kalıcı olamadı ve güçlenemedi.

bitcoin, bitcoin dolar, bitcoin kaç dolar, bitcoin ne kadar, bitcoin yorum, 1 bitcoin kaç tl, bitcoin analiz, yorum, tahmin, bitcoin grafiği, bitcoin etp

Bitcoin şu ana kadar Fed’in hazine bonoları ve ipoteğe dayalı menkul kıymetler satın alarak piyasaya 3 trilyon dolar sürme kararına iyimser bir tepki gösterdi. Kripto para birimi, merkez bankasının müdahalesinden sonra mart ortalarındaki dipten yüzde 150 sıçradı.

Tarım Dışı Bordro raporu bekleniyor

ABD Çalışma Bakanlığı, perşembe günü Tarım Dışı Bordro raporunu yayımlayacak. Yükseliş davranışı temmuz ayında da devam etmesi bekleniyor. Bu aşamada hem Bitcoin hem de ABD hisse senetleri, Otomatik Veri İşleme istihdam değişikliğine odaklanmış durumda.

Gözlemciler, en büyük ABD bordro şirketinin haziran ayında 3 milyon Amerikalıyı istihdam etmesini beklediklerini belirtti. İstihdam verilerindeki toparlanma, Fed’i en azından temmuz ayı sonuna kadar “bekle ve gör” yaklaşımını izlemeye teşvik edebilir.

S&P 500 yükselirse Bitcoin fiyatı da olumlu etkilenebilir

Bitcoin ile pozitif bir korelasyon oluşturan S&P 500’deki bir artış, trader’ların kripto para fiyatını yukarı doğru itmelerini sağlayabilir. Ancak bu aşamada bazı riskler de söz konusu.

Fed Başkanı Jerome Powell, salı günü ekonomiyi tam iyileşme beklememesine karşı uyardı. Kaliforniya ve Florida’daki eyaletlerin yeni bir karantina aşamasına girmesine sebep olan COVID vakaları, durumun vehametini arttırıyor.

Ancak Powell, gerekmesi halinde “belirli endüstriler” için ek yardım paketleri sunmayı beklediklerini doğruladı.

Bu arada Avrupa’nın en büyük üçüncü borsası Deutsche Boerse, önemli bir Bitcoin ETP hamlesi gerçekleştirdi. Detayları buradan okuyabilirsiniz.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin