Aave, Web 3 bazlı sosyal medya projesi Lens'i başlattı! AAVE coin toparlanıyor
Aave, Web 3 bazlı sosyal medya projesi Lens'i başlattı! AAVE coin toparlanıyor

Aave, Web 3 bazlı sosyal medya projesi Lens’i başlattı! AAVE coin toparlanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Aave, DeFi üzerinde NFT’leri kapsamlı bir şekilde kullanan sosyal medya protokolü Lens’i piyasaya sürdü. Lens, kullanıcı profillerini, takipçi ilişkilerini yönetmek ve zincir dışı depolama üzerinde çalışmak için NFT’leri kullanıyor.

Aave Lens’i başlatarak bir kilometre taşına ulaştı

Aave protokolünün arkasındaki ekip, NFT’ler aracılığıyla veri sahipliğini destekleyen bir sosyal medya projesi olan Lens’i başlattı. Lens, kullanıcı profillerini yönetmekten yayınlara ve takipçilere kadar NFT’leri kapsamlı bir şekilde kullanmayı amaçlıyor.

Aave protokolünün arkasındaki geliştiriciler, Lens için test sürümünü başlattı. Sosyal medya platformu, bir Ethereum ölçeklendirme çözümü olan Polygon ağı üzerine kuruldu. Aave’nin kurucusu Stani Kulechov, Lens’i şöyle tanımlıyor:

“Herkesin gözetim altında olmayan bir sosyal medya profili oluşturmasına ve yeni sosyal medya uygulamaları oluşturmasına izin veren açık, şekillendirilebilir bir [Web 3] sosyal medya protokolü.”

Takas edilemeyen tokenler (NFT’ler), kullanıcıların içeriklerini kontrol etmelerine yardımcı olmak ve takipçileriyle, içerikleriyle ve profilleriyle olan etkileşimlerinin sahipliğini tamamlamalarına izin vererek Lens’e güç veriyor. DeFi tabanlı sosyal medya platformu, çevrimdışı depolamayı kullanmayı planlıyor.

Lens’teki kullanıcılar, verilerinden para kazanma, NFT satma veya bir DAO’yu yönetme olanağına sahip olacak. Lens, kullanıcıların birden fazla profil tutmasına ve takipçilerle etkileşime girmesine olanak tanıyacak. Platformu destekleyenler, kullanıcıların içeriği paylaşabilme ve profillerinde yayınlayabilmeleri açısından Lens’in Twitter’a benzer olduğuna inanıyor. 

Lens’in piyasaya sürülmesi, DeFi projesinin aylarca süren geliştirmeden sonra test ağını başlatmasıyla Aave’nin yolculuğunda önemli bir kilometre taşını işaret ediyor.

Bir kripto analisti ve tüccarı olan @TH3Cryptologist, AAVE’nin 100 günlük Üstel Hareketli Ortalamayı elde ettiğini belirtiyor. Analist, DeFi tokeninin bir sonraki hedefinin 210 dolar olduğuna inanıyor.

fxstreet


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin