featured

Ethereum stake etmek nedir? Yatırımcılar bunu yapmalı mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki en gözde altcoin olan Ethereum’un yükseltmesi, artık stake etmenin mümkün olduğu anlamına geliyor. Kendi kendinize stake yapmak mümkün. Ancak giriş için engeller mevcut. Stake etmek pasif gelir elde etmek için çok daha kolay bir yol sunar.

Artık pastanızı alıp kripto para dünyasında yiyebilirsiniz. Yani bir kripto para birimi satın alabilir ve bunu elinizde tutabilirsiniz. Ancak kazancınızı almak için elinizdekini satmanız gerekmez. Bunun yerine, pasif gelir elde etmenin bir yolu var. Buna da stake etmek denir.

Ethereum

Ve kısa süre önce yapılan bir güncelleme ile en büyük altcoin olan Ethereum hisselerinizi stake edebilirsiniz. Öyleyse, denemeye değer mi? Tam olarak ne olduğuna ve bunun iyi bir seçenek olup olmadığına daha yakından bakalım.

Yeni gelişmeler

Ethereum’un stake edilebilmesi kripto para birimi için yeni bir gelişmedir. Dünyanın en büyük ikinci kripto para birimi, başlangıçta piyasa devi Bitcoin gibi bir iş kanıtı mekanizması kullandı. Bu, ağdaki işlemleri doğrulamak için bilgisayarların karmaşık görevleri yerine getirmesi gerektiği anlamına gelir. Bu da çok büyük miktarda enerji ve zaman kullanır.

Ethereum yükseltmesinin bir parçası olarak, bir hisse senedi mekanizması kanıtına geçiyor. Bu, bilgisayar düğümlerine Ethereum varlıklarına göre doğrulama gücü verildiği anlamına gelir. Bu doğrulayıcılar, hisselerini bir tür teminat olarak ortaya koyuyor. Bireysel olarak stake yapabilirsiniz. Ama bu oldukça karmaşık.

İlk olarak, stake etmek için en az 32 Eth yani bugünkü fiyata göre 98,000 dolardan fazla taahhüt etmelisiniz. Ardından, bazı teknik bilgilere sahip olmanız ve potansiyel olarak işlemleri doğrulamak için her saat çalışan bir bilgisayarınız olmalıdır.

Eğer bunlar korkutucu geliyorsa, endişelenmenize gerek yok. Başka bir seçenek daha var. Holdinginizi bir stake havuzu aracılığıyla stake edebilirsiniz. Bu, çeşitli yatırımcıların varlıklarını bir havuzda toplayan bir doğrulayıcının sizin holdinginizi içermesine izin verdiğiniz anlamına gelir. Ve büyük miktarda Ethereum taahhüt etmenize gerek yok.

Daha iyi bir haber daha: İşi doğrulayıcı yapar. Ve ödülleri sen toplarsın. Bunu çeşitli stake hizmetleri aracılığıyla veya hatta Coinbase Global aracılığıyla yapabilirsiniz. Örneğin Coinbase, havuzundan stake yaparak varlıklarınızdan %5’e kadar APR kazanabileceğinizi söylüyor.

Riskler

Bütün bunlar kulağa harika geliyor. Ancak staking ile birlikte gelen birkaç risk var. Olumsuz noktalardan bir tanesi, varlıklarınızı stake ettiğinizde belirli bir süre için bağlı olmalarıdır. Yani, bu süre zarfında ETH’in değeri yükselir veya düşerse, kazançları sabitlemek veya daha fazla kaybı önlemek için satış yapamazsınız demektir. Kilitleme süresi bitene kadar beklemeniz gerekir.

Ayrıca çarpma riski de var. Bu da, doğrulayıcı kurallara uymazsa ağ bir doğrulayıcının belirteçlerinden bazılarını yok ettiğinde gerçekleşir. Bu, stake havuzunuzun başına gelirse yatırımınızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz.

O halde asıl sorumuza dönelim. Ethereum varlıklarınızı şimdi stake etmeli misiniz? Kripto para birimine yatırım yaparken her zaman “kaybetmeyi göze alabileceğinizden daha fazla yatırım yapmayın” denir. Aynı şey staking için de söylenir.

Yine de bütün bu riskleri kabul ederseniz, stake etmek kripto para biriminizi sizin için çalıştırmanın harika bir yolu olabilir. Uzun vadede yatırımı sürdürürken, pasif gelir yoluyla kısa vadede fayda sağlamak için oldukça iyi bir fırsat.

TheMotleyFool


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin