Popüler kripto analistine göre Cardano (ADA) fiyatı
Popüler kripto analistine göre Cardano (ADA) fiyatı "yeni bir yükselişe" hazır olabilir

Diğer kripto para birimleri düşerken Cardano (ADA) neden yükseldi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ADA tokenı şu anda piyasa değeri açısından üçüncü en büyük kripto para birimi haline geldi. Cardano, yılın başından bu yana fiyatı yaklaşık %600 oranında arttı. Şu anda iyi performans gösteren birkaç en iyi tokendan biri durumunda.

Yukarı doğru fiyat hareketi için iki makul açıklama var.

Dubai fonu, Cardano, Polkadot almak için 750 milyon dolarlık Bitcoin sattı

Perşembe günü yaptığı açıklamada, Dubai merkezli kripto fonu FD7 Ventures’ın önümüzdeki ay Cardano ve Polkadot’u satın almak için 750 milyon doların üzerinde Bitcoin satacağı açıklandı.

Nomics’ten alınan verilere göre, fiyatının Elon Musk tweet’lerinin yükselmesine yardımcı olduğu Dogecoin dışında Cardano, bu yıl ilk 20’de en iyi performans gösteren kripto varlığı. Etkileyici bir şekilde (ve Dogecoin gibi), ana cadde ABD yatırımcıları için önemli bir geçit olan Coinbase’de listelenmemiş olmasına rağmen iyi performans gösterdi.

Fiyat neden yükseliyor?

İki muhtemel neden var. Birincisi, Mart başındaki hard fork. Cardano’nun arkasındaki birincil geliştirme ekibi olan IOHK’dan Tim Harrison, “Mary” hard forkundan sonra Cardano’nun, “merkezi olmayan, çok varlıklı (MA) bir akıllı sözleşme platformu” haline geleceğini yazıyor.

Ayrıca akıllı sözleşmeler, merkezi olmayan finans (DeFi) ve misli olmayan tokenlar (NFT’ler) ağa geliyor. Cardano blok zinciri Ethereum’un tüm bunlara sahip olduğu düşünüldüğünde, bu çok büyük bir anlaşma gibi görünmeyebilir. Ancak Ethereum’daki gaz fiyatlarının ne kadar yükseldiğini gördünüz mü?

Yine de blok zinciri projeleri her zaman yükseltmeler, entegrasyonlar ve yeni özellikler alır. Cardano, ana akım medyanın ilgisini çektikleri bir zamanda NFT’leri tanıtmaya hazırlanıyor olsa da, bireysel yatırımcıların diğer ağlardaki gelişmeleri görmezden gelirken karar alma süreçlerinde fiyatlandırma yaptıklarına dair sağlam bir kanıt yok. Bu nedenle fiyat açısından hamleler harika bir zamanlamaya işaret etti.

Fiyatı artırabilecek ikinci bir faktör, bu haftaki bir Dubai merkezli yatırım şirketi olan FD7’nin ADA ve Polkadot satın alabilmesi için 750 milyon dolarlık Bitcoin sattığı haberi.

Yatırım araştırma şirketi Quantum Economics’in iletişim direktörü Gerald Votta, şunları söyledi:

“Cardano bir dolara yakın işlem yaptığından ve platformda pek çok iyi düşünülmüş gelişme olduğundan, bu [FD7]’nin daha büyük getiriler için yapabileceği en akıllı oyun olabilir.”

Ancak, FD7 yatırımının diğer alıcısı olan Polkadot, hafta boyunca %13 düşüş yaşadı, bu nedenle, yükseliş eğilimindeki ADA piyasasının tamamen buna bağlı olması pek olası değil.

Ethereum’un da kurucularından olan Cardano’nun kurucusu Charles Hoskinson, piyasadaki ivmenin arkasında ne olduğunu bilmiyor.

“Fiyatların neden bu şekilde davrandığını bilseydim, o zaman bir inşaatçı değil trader olurdum. Cardano ekosisteminin büyümesine ve endüstrimizin gelişmekte olan dünyada kullanımının ve faydasının gerçekleştirilmesine odaklandım.”

O sadece bir inşaatçı olsa bile, insanların satın aldığı bir şeyin oluşturulmasına yardımcı oldu.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin