Bitcoin’de bu gelişmeler farklı bir döngüye işaret ediyor
Bitcoin’de bu gelişmeler farklı bir döngüye işaret ediyor

Coinbase’den 13.000 BTC çıktı, kurumların dipten aldığını mı gösteriyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin, geçen hafta 58.000 $ ‘ın üzerinde yeni bir tüm zamanların en yüksek seviyesini kaydettikten sonra dördüncü gün için 50.000 $’ ın üzerindeki pozisyonunu koruyamadı. Bununla birlikte, yaklaşık 13 bin Bitcoin Coinbase’den çoklu saklama cüzdanlarına taşındığından, bu durum kurumsal yatırımcıları mevcut Bitcoin düşüşünü satın almaktan caydırmamış gözüküyor.

Alımların her biri 48.000 $ ‘dan geldi. Kripto analisti Ki-Young Ju, bitcoin’in borsalardan çıkışının özellikle kurumlar tarafından satın alındığında en güçlü yükseliş sinyallerinden biri olduğuna inanıyor.

Pek çok kişi fiyatın MicroStrategy’nin 1 milyar dolarlık BTC alımını ve Square’in 170 Milyon dolarlık Bitcoin alımını kaydetmesini bekliyordu, ancak şu anki fiyat, 42.000’lik o zamanki ATH’ye dokunduktan sonra fiyatın % 20 düştüğü Ocak trendini takip ediyor gibi görünüyor. Ocak’ta 3 haftadan fazla 35 bin doların altında kalmıştı.

Amerikan Kurumları Bitcoin ‘de boğa görüşüne sahip

Tesla’nın Şubat ayı başında 1,5 Milyar Dolarlık satın alması, Bitcoin fiyatının 58.000 ABD Dolarının üzerine çıkmasına yardımcı olurken, MicroStrategy’nin şimdiye kadar toplam 2,1 milyar ABD Doları yatırım yapmış olan BTC satın alımlarını durdurma planı yok. Twitter CEO’su Jack Dorsey tarafından başlatılan bir BTC ödeme işleme devi olan Square Inc, platformundaki BTC satışlarından 2020 yılında milyar dolarlık gelir elde etti. Bilinen bu kurumsal devlerin yanı sıra şu anda dört bilinmeyen Fortune 500 şirketinin Coinbase hizmetlerini kullandığını öne sürüyor, bu da yakın gelecekte daha fazla kurumun BTC satın alımlarını ortaya çıkarabileceğini gösteriyor.

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor geçtiğimiz günlerde halka açık şirketlerin 1400 CEO’sunun katıldığı bir Bitcoin konferansı düzenledi ve bir tahminin bu yılın sonuna kadar yaklaşık 25 milyar dolarlık kurumsal paranın bitcoin’e akacağını gösterdiğini ortaya çıkardı. Konferans ayrıca Tesla ve SpaceX CEO’ları tarafından yapıldı ve ardından elektrikli otomobil üreticisi Bitcoin satın aldıklarını açıkladı.

Ocak ayının fiyat trendine uyumlu bir ivme görülürse, Bitcoin fiyatı Şubat ayının sonunda veya yeni ayın başında bir artış kaydedebilir. Birçoğu, kripto para biriminin bu yılın sonuna kadar 100.000 doları aşacağına inanıyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin