Araştırma: 2021'de en çok hangi coin’ler dikkat çekti?
Araştırma: 2021'de en çok hangi coin’ler dikkat çekti?

Araştırma: 2021’de en çok hangi coin’ler dikkat çekti?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2021, kripto para endüstrisinin büyümesini tetikleyen ve tanımlayan, haberimizin devamında üzerinde durduğumuz gibi çeşitli olaylarla küresel ilgiyi artıran önemli anlarla doluydu; Piyasa değeri 1 trilyon doları aşan ve El Salvador’da yasal ödeme aracı haline gelen Bitcoin; Elon Musk’ın, Dogecoin’in fiyatını “artırması”; Ethereum 2.0, Metaverse patlaması ve blockchain oyunlarının yükselişi öne çıkan önemli gelişmeler arasında sayılabilir.

Birçok Altcoin’in güven ve tanınırlık kazanmasıyla birlikte, Blockchain Center’dan Über Holger tarafından hazırlanan dünya haritası istatistikleri, ülkelere göre kripto para ilgisini ortaya koydu.

Bitcoin hâlâ hakim kripto varlık, ama bir yıl içinde ilgi kaybı oldukça yüksek

Bitcoin, geçen yılki %80,8’e kıyasla %59,9’luk bir ilgi oranına sahip olsa da, 2021’de her ülkede en çok aranan 1 numaralı kripto para olarak hâlâ kripto alanına hakim gibi duruyor. Yatırımcıların ilgisindeki bu düşüş, muhtemelen bu yıl trend olan altcoin’lerin yükselişinden kaynaklanıyor.

Bitcoin, toplam arama hacminin %98’i ile El Salvador’da en çok aranan anahtar kelime oldu. Güney Amerika, Bitcoin ile en çok ilgilenen kıtayken, Asya daha çok altcoin’lere yöneldi.

Ukrayna, Vietnam, Japonya, Norveç, Sırbistan ve Filipinler’de Altcoin’ler Bitcoin’den çok daha fazla arandı.

2021’de Ethereum için durum ne?

2021 yılında dünya genelinde en çok aranan 3 Altcoin,  Ethereum (%13,1), Dogecoin (%7,8) ve XRP (%5.5) oldu. Ethereum, altcoin’ler arasında en baskını iken, Dogecoin ABD, Ukrayna, Hindistan, İran ve Endonezya’daki sıralamalarda en yüksek ilgiyi aldı.

Tron en fazla ilgiyi Norveç, Danimarka ve Vietnam’da alırken, XRP en çok Doğu Asya’da öne çıktı, Güney Kore, Japonya, Filipinler’de en yüksek altcoin ve Malezya’da en yüksek ikinci altcoin oldu ve ETH yalnızca %0,3 daha yüksek ilgiye sahipti.

ABD’de Dogecoin, sırasıyla %21.2 ve %11.9 arama hakimiyeti ile Ethereum’dan iki kat daha popülerdi.

5 – 10. sıradaki altcoinler Tron, Cardano, Solana, Litecoin, Binance Coin ve Avalanche idi. 2020’nin en iyi Altcoin’leri, Bitcoin Cash, IOTA ve Monero, 2021 yılı sıralamasına giremedi.

Cardano, İtalya’da %9,9, Portekiz’de %8,3, Hollanda’da %8,2, Yunanistan’da %7,6 ve İspanya’da %6,9 ile Avrupa’da en çok aranan kripto para oldu.

Diğer yandan

Harita, veri eksikliği nedeniyle özellikle Afrika ve Asya’daki belirli ülkeleri tam olarak temsil etmiyor. Blockchain Center’dan önemli bir nota göre Terra, Shiba Inu ve Polygon’un, ilgili kelimelerin çeşitli farklı anlam ve bağlamlara sahip olabileceği ve bu nedenle gerçek kamu ilgisinin göstergesi olmayacağı gerekçesiyle sıralamadan çıkarmış. Örneğin Tron, anahtar kelime “Tron” filmine veya “Audi e-tron” otomobiline atıfta bulunabileceğinden, yanlış tanıtılabilir.

dailycoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin