10 Ekim Ripple fiyat analizi: XRP nereye gidiyor? Detaylı görünüm
10 Ekim Ripple fiyat analizi: XRP nereye gidiyor? Detaylı görünüm

10 Ekim Ripple fiyat analizi: XRP nereye gidiyor? Detaylı görünüm

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Altcoin piyasası, Bitcoin’in fiyat hareketine büyük ölçüde bağlılığını koruyor. Ağustos ayının başından bu yana Ripple (XRP), azalan kanal oluşumuyla sınırlı kalırken Bitcoin fiyatının 11 bin doları kırmasını sağlayan son artış, XRP’nin nihayet bu oluşumdan çıkmasına ve grafiklerde yükselmesine yardımcı olabilir.

Bu haberin yazıldığı sırada XRP, günlük yüzde 1,4 artışla 0,255 dolardan işlem görüyor. Kripto para biriminin piyasa değeri 11 milyar dolar ve 24 saatlik işlem hacmi 2,1 milyar dolar.

Ripple (XRP) fiyat analizi

2020 Ripple fiyat grafiği
2020 Ripple fiyat grafiği

Azalan kanal oluşumu, XRP fiyat hareketini 2 aydan fazla bir süredir neredeyse tek başına belirliyor. Kripto para bir kırılma kaydetmeye yaklaşırken bunun boğaların lehine mi olacağı henüz bilinmiyor. 7 Ekim’den bu yana XRP, Bitcoin tarafından kaydedilen etkileyici fiyat artışlarıyla nihayet bir kırılmanın meyvesini verebileceği düşünülüyor.

XRP fiyatı yazım anında 0,258 dolarlık desteği test ediyor. Bu seviye ihlal edilirse ortaya çıkabilecek güçlü yükseliş hissi, kripto parayı 0,29 dolardaki bir sonraki direnç noktasına kolayca taşıyabilir. Bir fiyat düşüşü görülmesi halinde ise kripto para, daha önce 0,24, 0,23 ve 0,22 dolar olarak test edilmiş kilit destek noktalarını yine ziyaret edebilir.

2020 Ripple fiyat grafiği, MACD ve RSI
2020 Ripple fiyat grafiği, MACD ve RSI

XRP’nin her iki teknik göstergesi de fiyat için oldukça iyimser görünüyor. MACD göstergesi yükseliş eğilimi gösteriyor ve fiyatın yukarı yönlü hareket etmeye devam edeceğinin sinyalini veriyor. RSI göstergesi de aşırı alım bölgesine oldukça yakın ve benzer bir duyguyu tekrarlıyor.

Bitcoin ile Ripple arasındaki korelasyon artıyor
Bitcoin ile Ripple arasındaki korelasyon artıyor.

XRP’nin uzun vadeli görünümü elbette büyük ölçüde Bitcoin’in kaderine bağlı. Son bir yılda Bitcoin ile Ripple arasındaki korelasyon 0,21’den 0,89’a yükseldi.

Bu arada 10 Ekim Tezos ve Polkadot fiyat analizi için buradaki yazımızı okuyabilirsiniz.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin