featured

BTC-E Borsasına Erişim Halen Kapalı, Tutuklanan Vinnik, Borsa’nın Sahibi mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dün yaptığımız haberde, BTC-E borsasının Salı gününden beri erişime kapalı olduğunu duyurmuştuk. Rus borsa, Twitter’da yayınladığı bir bildiride, beklenmedik bir sorun nedeniyle sitenin veri merkezinin etkilendiğini duyurmuştu.

“Mühendislerimiz veri merkezinde meydana gelen sorunu incelemeye devam ediyor. Umuyoruz ki yakın zamanda tekrar hizmet vermeye başlarız. Sizi bilgilendirmeye devam edeceğiz.”

Bu tweet’ten 5 saat önce Rusça yapılan bilgilendirme tweet’inde ise işin “tamamlanmak üzere” olduğu yayınlanmış.

Borsaya erişimin kesilmesiyle birlikte kulisler karıştı. Reddit gibi kaynaklarda borsadan para aklandığı iddiası ağır basıyor. Twitter ve Reddit kullanıcıları, borsaya erişimin kesilmesinden önce 66,000 bitcoin’in soğuk depo cüzdandan taşındığını iddia ediyorlar.

Diğer yandan BTC-e her ne kadar en eski bitcoin borsalarından biri olsa da, borsa sahiplerinin kimliği hep gizliydi. Ta ki düne kadar…

ABD tarafından, “bitcoin işlemleriyle 6 yılda 4 milyar dolar para aklama” şüphesiyle hakkında arama emri çıkarılan Alexander Vinnik’in borsanın sahiplerinden ve yöneticilerinden biri olduğundan şüpheleniliyor. Alexander Vinnik, dün Yunanistan’da tutuklandı.

Bu tutuklamayı daha çarpıcı kılan şey ise Vinnik’in, Mt. Gox‘un hack’inin zanlılarından biri olması. Vinnik’in Mt. Gox davasının baş aktörlerinden biri olduğu ve 630 bin bitcoin’i kendi cüzdanına geçirdiği iddia ediliyor.

Alexander Vinnik, Yunan polisine verdiği ifadede hakkındaki tüm iddiaları reddetti. Öte yandan Vinnik’in, bu iki borsa dışında birçok para aklama vukuatı bulunuyor.

İddialarla ilgili esas sürecin, Vinnik’in ABD’ye tesliminden sonra başlayacağı düşünülüyor. BTC-e kullanıcılarının kayıp mevduatlarına ve siteye bundan sonra ne olacağı ise şimdilik belirsizliğini koruyor.

Konuyla ilgili henüz Borsadan net bilgi içeren bir duyuru yapılmış değil.

 

Kaynak: Cointelegraph 1 – Cointelegraph 2 – Bitcoinist – coin-turk


http://www.kriptoparahaber.com/btc-e-borsasi/


http://www.kriptoparahaber.com/bitcoin-icin-catallanma-tartismalari-yeniden-basladi/


http://www.kriptoparahaber.com/dunya-borsalari-1-agustosla-ilgili-bildiriler-yayinladi/


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin