Zilliqa
Zilliqa cephesindeki önemli gelişmeler Facebook iş birliği olasılığını artırıyor

Zilliqa cephesindeki önemli gelişmeler Facebook iş birliği olasılığını artırıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Zilliqa ekibi, tarihinde ilk kez sharding üzerine kurduğu akıllı sözleşmesi platformunun başarıyla başlatıldığını açıkladı. Yaklaşık iki yıldır bunun için hazırlanıyorlar ve şimdi gelişimlerini tanıtmaya hazırlar.

Proje ilk defa ortaya çıktığında, geliştiriciler yeni nesil için yüksek verimli bir Blockchain platformu inşa edeceklerini vaat etmişlerdi. Şimdi ise amaçlarına ulaştıklarını iddia ediyorlar.

Zilliqa için iki ana konu var: paylaşma ve akıllı temaslar. Yani, sharding Zilliqa ölçeğini belirleyecek. Bu sayede platform saniyede binlerce işlemi gerçekleştirebilecek. Sonuç olarak, Zilliqa’nın büyük ödeme yöntemleri ile rekabet edebilmek adına için gerçek bir potansiyele sahip olacak.

Ancak, daha önemli önemli bir durum var. O da platformun işlem hacmi ağın boyutlarıyla neredeyse doğrusal olarak büyüyor. Bu özellik, Zilliqa’nın hala ölçeklenebilirlik ve işlem hızı ile ilgili ciddi problemleri olan geleneksel Blockchain safından sıyrılmasını sağlıyor.

Ve şimdi ekip, akıllı sözleşmeleri etkin hale getirdi. Artık geliştiriciler, Zilliqa Blockchain’e akıllı sözleşmeler yazma ve bundan yararlanma fırsatına sahip. Bunu yapmak için, platformun Scilla adı verilen güvenli tasarımlı akıllı sözleşme dilini kullanmaları gerekiyor.

2017’de, üstün güvenlik, kullanıcı kolaylığı ve yüksek performanslı bir platform sunan, halka açık ilk halka Blockchain’i oluşturmayı planladık. Bilin bakalım ne oldu?
Bugün bunu başardık. Akıllı sözleşmeleri resmen başlattığımızı bildirmekten heyecan duyuyoruz !!!

Zilliqa akıllı sözleşmelerinin temel özelliklerine bakacak olursak, güvenli standart kütüphaneleri, sözleşmelerin farklı operasyonel bileşenlerinin temiz bir şekilde ele alınması, sözleşmedeki potansiyel hataların ve sorunların belirlenmesi için bir statik analizör takımı, sözleşmeyle ilgili resmi akıl yürütme gibi anahtar noktalardan söz edebiliriz.

Şirkete göre, inşa ettikleri ekosistem, herkese faydalanma ve gelişim gösterme fırsatı verecek. Ve bu yönde hareket etmeye devam edecekler.

18 Haziran Zilliqa Günü büyük haberlere sahne olabilir

İkinci yıldönümünü kutlayan Zilliqa, topluluğunun tüm üyelerini neden projeye tutkuyla bağlı olduklarını anlatmaya ve değerli ödüller kazanmaya davet etti. Yarışma 17 Mayıs’ta başladı ve 15 Haziran 2019’a kadar sürecek.

Her gün bir kazanan seçilen yarışmada ilk kazanan 200 dolar değerinde ZIL tokeni kazanırken, diğer kazananlar 100 dolar değerinde ZIL tokeni alma şansına sahipler. 18 Haziran Zilliqa Günü’nde de 3 kazanan belirlenecek ve bu kişilere 1000 dolar değerinde ZIL tokeni hediye edilecek.

Facebook’un GlobalCoin’i Zilliqa’da mı lanse edilecek?

Kripto topluluğu, bu ayın sonunda Facebook’un stabil coinini piyasaya sürmesini beklerken, bu kripto paranın Zilliqa ağında yayınlanabileceğine dair söylentiler ortaya çıktı.

Facebook’un Globalcoin white paper’ini 18 Haziran’da sunacağı biliniyor. Facebook’a göre, üçüncü taraf kuruluşlar kripto paranın yönetilmesine yardımcı olmak için “node”ler gibi davranacaklar.

Şirketten bu konu hakkında bir bilgilendirme yapılmasa da Facebook’un planlarında fiziksel ATM benzeri makineler piyasaya sürmesi olduğu söylentileri var. Bu makineler, kullanıcıların daha kolay kripto para satın almalarını sağlayabilir. Ayrıca, projede çalışan ekip üyelerinin maaşlarını Globalcoin cinsinden alacakları söylentileri de var.

Ancak tüm bunları bu kadar özel yapan şey, 18 Haziran’daki Zilliqa 2019 Günü’nüne denk gelmesi Ayrıca, Facebook Blockchain başkanı Evan Cheng, Zilliqa’da danışman olarak görev yapıyor. Bu gerçek, bu iki platform arasındaki yakın ilişkiler hakkında söylentilere büyük bir destek veriyor.

Bu spekülasyonlar ZIL fiyatında olumlu değişikliklere neden oldu. Geçen hafta yüzde 10’dan fazla değer kazanan coin 0,023630 dolara ulaşmıştı. Şimdi ise 0,022638 dolar değerinde

coinspeaker

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin