Yeni ATH yayınlayan altcoin'in son düşüşü düzeltme mi? Teknik analiz
Yeni ATH yayınlayan altcoin'in son düşüşü düzeltme mi? Teknik analiz

Yeni ATH yayınlayan altcoin’in son düşüşü düzeltme mi? Teknik analiz

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Terra (LUNA) kripto piyasasının son yükselişinde dikkat çeken altcoinler arasında yer aldı. Altcoin son yükseliş sırasında neredeyse 120 dolara ulaşarak yeni bir rekor fiyat belirledi. Ancak piyasa şu anda düzeltme yapıyor. Terra (LUNA) için temel destek seviyesi sırasıyla 90 dolar ve 103 dolarda yer alıyor. Altcoin için kilit direnç noktaları ise 120 dolarda yer alıyor.

LUNAUSDT_2022-04-07_14-31-38

Etkileyici bir rallinin ardından LUNA, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 119,55 dolara (Binance) ulaşmayı başardı. Fiyat, dün ayılar piyasayı ele geçirmesinin ardından düzeltme yapıyor. Bu altcoin için 120 doları dirence dönüştürdü ve bir sonraki kilit destek seviyesi 103 dolar ve 90 dolarda bulunuyor.

Altcoin için teknik göstergeler

Terra (LUNA) işlem hacmi sabit kalıyor fakat  tek sorun, bu hacmin son üç gün içinde satıcı piyasasına dönüşmesi ve kırmızıyla kapanması oldu. LUNA için RSI göstergesi bu son ralli sırasında aşırı alım seviyelerine ulaşmadı. Mart başındaki ralliye kıyasla günlük grafikte büyük bir düşüş farklılığı yaptı. Bu, daha önemli bir düzeltmenin başladığının sinyalini verebilir.

LUNAUSDT_2022-04-07_14-30-46

Ayrıca günlük MACD göstergesi düşüş eğilimine tehlikeli bir şekilde yakın duruyor. Onaylanırsa, temkinli yaklaşmakta fayda var. LUNA’daki mevcut önyargı, göstergelere ve en son fiyat hareketine göre düşüş gösteriyor. LUNA fiyatı kısa vadede RSI göstergesinde büyük bir düşüş eğilimi oluşturdu ve MACD de dönüş yapmak üzereyken, fiyatın yakın vadede 120 doların üzerine çıkmasını beklemek oldukça zor görünüyor.

“Bu yazı ilk olarak cryptopotato.com sitesinde yayınlanmıştır”.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık! Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin