Yeni araştırma Ethereum’un Bitcoin’den daha iyi bir özelliğini daha ortaya koyuyor
Yeni araştırma Ethereum’un Bitcoin’den daha iyi bir özelliğini daha ortaya koyuyor

Yeni araştırma Ethereum’un Bitcoin’den daha iyi bir özelliğini daha ortaya koyuyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin’in enflasyona karşı etkili bir korunma olduğu görüşü uzun süredir gündemde. Bunun yanında Bitcoin yatırımcıları bu durumdan yararlanmaya devam ediyor. Bitcoin’in son birkaç yıldaki getirileri, şu anda %6’nın üzerinde olan ve önümüzdeki aylarda daha da büyümesi tahmin edilen enflasyon oranından çok daha yüksek. Bu durum, Bitcoin’i enflasyona karşı korunmada en iyi varlık yapıyor.

Bu dönem, Bitcoin enflasyona karşı koruma özelliğinde yeni bir alternatifle karşı karşıya. Ethereum, piyasa değerine göre ikinci en büyük kripto para birimi ve yılbaşından bu yana Bitcoin’den çok daha iyi performans gösteriyor. Kripto varlık henüz Bitcoin kadar talep görmüyor. Ancak yeni bir araştıra bunun yakında değişebileceğini gösteriyor. Bulgulara göre Ethereum, enflasyon riskinden korunma aracı olarak Bitcoin’in yerine geçebilir.

Ethereum niye enflasyon riskine karşı daha çok koruma sağlıyor?

Sydney Üniversitesi ve Macquarie Üniversitesi araştırmacıları tarafından yürütülen yeni bir araştırma, Ethereum’un önde gelen enflasyon riskinden korunma aracı olarak Bitcoin’in yerini alma potansiyeline sahip olabileceğini ortaya koydu. Araştırmacılar, kripto para birimleri ana akım olarak kabul edilir hale geldikçe, yatırımcıların artık altcoin’leri altına, özellikle de Bitcoin’e göre daha iyi bir riskten korunma aracı olarak gördüğünü açıkladılar.

Enflasyon oranı, Fed’in dolar basmasıyla son zamanlarda yatırımcılar için alarm veriyor. para basılmasını durdurmak için çağrılar yapıldı, ancak şu ana kadar devam etti ve sonuç olarak enflasyon kademeli olarak yükseldi. Bu, yalnızca ABD’nin endişe kaynağı değil, dünyadaki diğer ülkeler de benzer veya daha yüksek enflasyon oranları kaydediyor. Bu, bireyler ve kurumlar getiri oranlarından yararlanmak için akın ettikçe kriptonun benimsenmesini artırdı.

Avustralyalı araştırmacılar, Ethereum’un son yeniliklerinin Bitcoin’e göre tercih edilebileceğini gösterdiğini öne sürdüler. Çalışma, 2022’de gerçekleşmesi planlanan ETH 2.0 yükseltmesine işaret ederek, blok zincirinin kripto para birimlerinin deflasyonist olabileceğini gösterdiğini söyledi.

Enflasyon kripto para piyasasına yarıyor

Artan enflasyon oranlarının geçtiğimiz yıl kriptonun benimsenmesinde etkili olduğu aşikar. Uzmanlar, şu anda yükselen gıda fiyatları ve perakende ürün fiyatları konusunda uyardılar.

Ethereum price chart from TradingView.com

Ortalama bir insanın kendini enflasyona karşı korumanın bir yolu olarak, altın yatırımı gözden düştü. Kıymetli maden, uzun süredir yatırımcılar arasında enflasyondan korunmak için tercih edilen yöntem olmuştur, ancak varlığın son birkaç yılda sürekli olarak negatif getiri kaydetmesi nedeniyle, bir zamanlar büyük ölçüde arzu edilen amaca artık hizmet etmemeye başladı.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin