Bitcoin madencileri Kasım ayını verimli geçirdi

Bitcoin madencileri Kasım ayını verimli geçirdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dün Bitcoin 59.000 dolara yükseldikten sonra yeniden aşağıya doğru döndü. 56K seviyelerine kadar gerileyen BTC, toparlanmaya çalışıyor. Şu an ise 56.500 dolar seviyelerinde dolaşıyor. Bitcoin madencileri ise geçtiğimiz ayı fazlasıyla iyi geçirdi.

Kasım ayında Bitcoin, 69.000 dolar ile tüm zamanlar zirvesini görmüş oldu. 10 Kasım günü gördüğü zirveden sonra ise geriye çekildi. Düzeltmeye giren BTC 60K altına kadar düşmüştü. Kasım ayının sonları daha stabil geçiren lider kripto para birimi, Aralık ayına daha umutlu giriş yapmış oldu.

Her ne kadar Kasım ayı Bitcoin’in fiyatlanmasında büyük etki etse de madenciler için iyi geçti. Bitcoin madencileri, Kasım ayında 1,68 milyar dolarlık para kazandı. Bu kazanç madencileri Kasım ayı içinde tatmin etti.

Bitcoin madencileri kazançlarını katlamaya devam ediyor

Bitcoin madencileri kazançlarını katlamaya devam ediyor

Madencilik faaliyeti gösteren işletmeler Bitcoin’in fiyatlanmasıyla birlikte varlıkları değer kazanıyor. Bitcoin madencileri, hodlers ve alıcılar düşünüldüğünde 2020 yılından bu yana bir trend değişikliği oluştu. Bunu bir madencilik şirketiyle destekleyebiliriz. 

Kripto madencilik faaliyetleri yürüten Bitfarms 2021 yılında ürettiği Bitcoin’lerin yüzde 96’sını elinde tutuyor. Bitfarms, bu yılın Kasım ayına kadar 3 bin BTC üretti. Hash oranını ise 300 Petahash’ı 2.1 Exahash’a yükseltti.

Öte yandan veri analitik firması IntoTheBlock önemli bir paylaşımda bulundu:

“BTC tekrar 59.000 dolar seviyesini kırdı. Ancak bir sonraki kilit direnç seviyeleri nerede? ATH’ye dönüş yolunda, Bitcoin şimdi en büyük zincir içi direnç seviyesiyle karşı karşıya. 60.000 bin dolar ile 62.500 bin dolar arasında bir direnç kabul edilebilir. 1.22 milyon adres daha önce 608.25 bin BTC’yi destek noktasında satın aldı.”

Piyasa analisti Matthew Hyland ise açgözlülük seviyelerine dikkat çekti. 3 günlük aman dilimini paylaşan Hyland, Bitcoin için hala korku seviyesi yüksek olduğunu söyledi. 

Yüksek korku seviyeleri genellikle daha fazla kapitülasyonu tetikler. Çünkü kripto paralar zayıf ellerden güçlü ellere aktarılır. Bu da zamanla yeni bir destek alanı ortaya çıkarır.

blockchain.news


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık! Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin