featured

XRP yatırımcıları, işlem yapmadan önce neden bu seviyelere karşı dikkatli olmalı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında adından sıkça söz ettiren altcoin’lerden bir tanesi olan XRP, piyasa genelindeki tasfiyelerin ardından büyük oranlarda değer kaybedenlerden oldu. XRP, üç aylık trend çizgisi direncini desteğe çevirirken istikrarlı bir şekilde düştü.

Alıcılar günlük zaman diliminde %38,2 Fibonacci seviyesinin zincirlerinden çıkmakta zorlandı. Ancak 20 EMA’nın üzerindeki kapanış, satın alma baskısında son zamanlarda yaşanan artışı yansıtıyor.

0,33 dolar bölgesinin üstünde veya altında bir kapanış, XRP’nin gelecekteki hareketlerinden en iyi şekilde yararlanmak için hayati önem taşıyor. Gözde altcoin, bu yazının yazıldığı sırada 0,3381 dolar civarında işlem görüyor.

XRP 1 günlük fiyat grafiği analizi

Fiyat hareketi, %38,2 Fibonacci direncinde güçlü bir ret ile karşı karşıya kaldı. Mevcut mum çubuğu 0,34 dolar seviyesinin altına kapanırsa altcoin, grafiklerde düşüşe başlayacaktır.

20 EMA’nın altında herhangi bir değer, satıcıların işlem seansları içinde 0,3096 doları test etmelerine sebep olabilir. Altcoin, bu alanın yakınında durgun hareket edebilir.

Öte yandan bir toparlanma, alıcıların 0,36 dolarlık bölgede %50 seviyesini test etmesine yardımcı olacaktır. Alıcılar, arama yapmadan önce ani direncin üzerinde zorlayıcı bir kapanışın gerçekleşmesini beklemeli.

XRP grafik

Teknik göstergelerden Göreceli Güç Endeksi (RSI), bu yazının yazıldığı sırada oldukça tarafsız bir tutum içerisindeydi. Orta hattın altında sürdürülebilir bir pozisyon, satıcıların kısa vadeli trendin sorumluluğunu üstlenmesine yardımcı olacaktır.

Ayrıca, (A/D) hattında son birkaç gün içinde fiyatla birlikte düşüş eğilimi görüldü.

XRP 4 saatlik Grafik

Daha kısa bir zaman diliminde XRP, %61,8 Fibonacci direncine yakın bir toparlanma hareketi ile yukarı kanala doğru salınım yaptı.

Sonuç olarak, bu tersine dönüş, satıcılar bu şeklin  altına düşmeye çalışırken, grafikte bir akşam yıldızı şeklinin oluşmasına neden oldu. Alıcıların çöküşü hızlandıramaması, kısa vadeli düşüş çabalarını geciktirebilir.

Sonuç olarak

Altcoin’in günlük zaman dilimindeki %38.2 direncinden geri dönüşü, satıcılar için bir toparlanma fırsatı yaratabilir. Ayrıca, A/D’deki düşüş eğilimi bu şansı daha da artıracaktır.

Bununla birlikte, piyasa lideri olan Bitcoin’in hareketini ve daha geniş duyarlılığı göz önünde bulundurmak, düşüş eğilimini geçersiz kılma şansını belirlemek için önemli olacaktır.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin