Milyarder ikizler Bitcoin için bu “çılgın” seviyeyi işaret etti! “Altını bile geçecek!
Milyarder ikizler Bitcoin için bu “çılgın” seviyeyi işaret etti! “Altını bile geçecek!"

Winklevoss kardeşlerin borsası Gemini, çok önemli bir güvenlik lisansı aldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Winklevoss kardeşlerin kripto para borsası Gemini, yeni bir güvenlik kalifikasyonu olan SOC 1 Type 1’i aldı.

Gemini kripto para alanında bu lisansı alan öncü şirketlerden oldu

Şirketin risk sorumlusu Yusuf Hussain tarafından 21 Nisan’da yayımlanan bir blog yazısına göre Gemini, Hizmet Operasyon Kontrolü (SOC) 1 Tip 1 sertifikasını alan dünyanın ilk dijital para saklama hizmeti ve borsası oldu.

SOC 1 incelemesini geçmek, Gemini finansal operasyonlarının ve müşteri raporlama kontrollerinin Amerikan Yeminli Mali Müşavirler Enstitüsü tarafından belirlenen şartlara uygun olduğu anlamına geliyor. Lisansın alınması, Gemini’nin önemli hata, ihmal ve veri kaybı riskini minimize edebildiğini kanıtlamış oldu. Hussain şunları kaydetti:

Hem borsa hem de saklama platformumuz için hayati olmakla birlikte, SOC 1 Tip 1, müşterilerimiz için önemli miktarda karmaşık finansal işlemler gerçekleştiren borsa operasyonlarımız için özellikle önemlidir. SOC 1 Tip 1, bu operasyonların tasarımını ve uygulanmasını ve ilgili raporlarının bütünlüğünü doğrular.

Ocak 2019’da Gemini SOC 2 güvenlik incelemesini de tamamladı.

Başka projeler de bu değerlendirmeye alınmıştı

Bazı diğer kripto projeleri de SOC değerlendirmesine tabi tutuldu. En son, ABD merkezli büyük kripto para borsası Coinbase, büyük muhasebe firması Grant Thornton tarafından bir SOC 1 Tip 2 ve bir SOC 2 Tip 2 raporu aldı.

Geçtiğimiz eylül ayında iş danışma şirketi Aprio, büyük kripto ödeme hizmetleri sağlayıcısı BitPay’in SOC 2 ile uyumluluğunu doğruladı. 2018 yılının nisan ayında Deloitte’den bir SOC 2 Tip 1 sertifikası alan Blockchain güvenlik firması BitGo ise bu ay Tip 2’ye uygunluk prosedürlerini sağladı.

SOC 1 raporu, bir kuruluşun finansal raporlamasıyla ilgili dahili kontroller hakkında bilgi sağlarken, SOC 2 raporları “güvenlik, kullanılabilirlik, işlem bütünlüğü ve gizlilik” hakkında bilgi sağlıyor.

cointelegraph

Ripple (XRP) 10 dolara ulaşabilir mi?


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin