Forbes analisti: “Bitcoin’de kan banyosu olabilir!”
Forbes analisti: “Bitcoin’de kan banyosu olabilir!”

Willy Woo: “Bitcoin hala ayı piyasasının ortasında yer alıyor!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Veteran Bitcoin analisti Willy Woo, Bitcoin’in hala düşüş eğiliminin ortasında olduğu konusunda ısrar ediyor. Bu, satış-kapanış döneminin sona erdiğine inanan bazı uzmanların görüşleriyle çelişiyor ve bu nedenle de bu görüşü değiştirmek için bir boğa yolculuğu bekleniyor.

Piyasa davranışı ve spekülatörleri

Ocak 2018’den beri, kripto para borsası ve Bitcoin genel olarak önemli bir düşüş eğiliminde. En büyük kripto para birimi yılbaşından bu yana değerinin %65’inden fazlasını kaybetti ve yazım sırasında olduğu gibi piyasa değeri, 297 milyar dolardan 110 milyar dolara düştü.  Düşüş trendine başlamadan önce, Bitcoin daha önce görülmemiş bir boğa yolculuğu geçirdi. Fiyatı 4 aylık bir zaman diliminde 3.500 dolardan 20.000 doların üstüne tüm zamanların en yüksek seviyesine kadar çıkmayı başardı.

Piyasa hacmindeki büyümeden büyük ölçüde sorumlu olan bu hareket, piyasa bir çok yeni parayı çekti. Boğa koşusu sırasında kripto para piyasasına yatırım yapan pek çok spekülatör, olası kayıpları hesaba katarak paralarını çektiler. Ancak diğerleri iyileşme beklentisiyle pozisyonlarını korumaya devam ettiler. Beklenmenin Bitcoin pazar döngüsünde normal bir oluşum trendi olup olmadığı, mevcut bilgilere dayanan bireysel yorumlama konusu.

Mike Novogratz: “Kripto para fiyatları dibe vurdu.”

Milyarder Galaxy Digital Capital Management’ın kurucusu ve CEO’su Mike Novogratz, geçtiğimiz günlerde kripto para fiyatlarının dibe vurduğunu söyledi. Novogratz, mevcut düşüş trendinin son bulduğunu söyleyen tek kişi değil. Buna benzer çağrılar, tekrar eden yeni düşük seviyelerle defalarca ihlal edildi. Woo tarafından paylaşılan son gönderi, Bitcoin’in sürekli düşüş eğilimi ya da en azından yatay momentumun kripto paranın tarihsel davranışına dayanıyor. Woo konuya yönelik şunları söylüyor:

Bitcoin tarihi boyunca sadece üç ayı piyasası gördü. Biz şu an üçüncüsündeyiz. Ayı piyasasının sonuna geldiğimizi belirlemek için kullanabileceğimiz bir sinyal, fiyatın 200 günlük hareketli ortalamanın üstüne çıkmasıdır.

Willy Woo görüşlerini Bitcoin NVT Ratio’yu kullanarak destekliyor

Woo, iddiasını en sevdiği gösterge olarak nitelendirdiği Bitcoin NVT Ratio’yu kullanarak desteklemeye devam ediyor. Ayı piyasalarında NVT zirvelerinin, ayının sonunu gösteren öncü bir gösterge olduğunu açıkladı. Woo’ya göre NVT, henüz tamamlanmamış bir durum olan sonraki birikim aşamasından önce normal aralığına geri döner.

Bitcoin ve altcoin piyasası şu anda küresel alanda en yakından izlenenlerden biri. Çoğu temel olan piyasa davranışının arkasında çeşitli faktörler olduğu görülüyor. Bitcoin ve kripto paranın ne olacağı konusunda farklı görüşler olsa da, bazıları sürekli bir yükseliş trendinde ısrar ediyor. Bu durumda ana belirsizlik, bu yükselişin ne zaman başlayacağıyla ilgili.

CCN

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin