featured

”Türkiyede Bitcoin İle Daire Satışı” Haberine Yabancı Basın İlgi Gösteriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçtiğimiz hafta ”Türkiyede Bitcoin ile daire satışı” başlıklı haberimiz ve haberin kaynağı, yabancı basın tarafından da ilgi görmeye başladı. Dünyanın en çok takip edilen sektörel haber sitelerinden biri olan Bitcoin.com, haberlerinden birinde bu başlığa yer verdi.





Bitcoin.com, haberin ilk paragrafını şu şekilde attı;

MiaVita Beytepe projesinin Ankara’daki sahibi, lüks dairelerinin bitcoin kaynaklı olarak satın alınabileceğini açıkladı. Dairelerin, Türkiye’de kripto para ile yapılacak ilk emlak işlemlerini içermesi bekleniyor.

Haber içeriğinde, Miavita projesinin detaylarını da aktaran bitcoin.com, aynı zamanda BDDK’nın elektronik paralarla ilgili raporunu da yayınladı.

Ülkemizde Bitcoin ya da kripto paralarla ilgili herhangi bir yasal düzenleme olmamasına rağmen, sektörün ülke genelinde yaygınlaştığını ve bu yaygınlaşmanın 2017 itibarıyla artış gösterdiğini söyleyebiliriz.

SPK’nın yayınladığı raporun özetinde Dr. Abdurrahman Çarkacıoğlu’nun özet sözleri’nin Türkiyede uygulanma zamanının geldiğini düşünüyoruz.

Dünyanın gelişmiş ülkelerinde Bitcoin, Blockchain ve kripto para sektörüne karşı tutum, her geçen gün yasallaştırma çalışmaları yönünde artmaktadır. Bu bağlamda ülkemizde de atılacak resmi adımlar neticesinde 160 milyar dolar piyasa değerini görmüş olan bu sektörden alacağı payı arttırabilir.

Türkiyede Bitcoin kabul eden işletmelerin sayısı her geçen gün artmakla birlikte, geçtiğimiz günlerde Maliye bakanı Naci Ağbal’ın sektörel açıklamaları, kripto para meraklıları için yeni bir umut ışığı niteliği taşımaktadır.

 

 



Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin