Tor ve Bittorrent kullanıcıları dikkat! Yeni zararlı yazılım paranızı çalabilir
Tor ve Bittorrent kullanıcıları dikkat! Yeni zararlı yazılım paranızı çalabilir

Tor ve Bittorrent kullanıcıları dikkat! Yeni zararlı yazılım paranızı çalabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ortaya çıkan yeni bir kötü amaçlı yazılım, kullanıcı bilgisayarlarına bulaşarak Bitcoin madenciliği yapmak için Tor ağını ve Bittorrent protokolünü kullanıyor.

“Krypto Cibule”, Tor ve Bittorrent üzerinden yayılıyor

ESET araştırmacıları Matthieu Fau ve Alexandre Cote Cyr tarafından yayımlanan bir rapora göre, “Krypto Cibule” adlı yeni bir kötü amaçlı yazılım, kripto para madenciliği yapmak, kripto cüzdan dosyalarını çalmak ve gelen dijital varlıkları bir bilgisayar korsanı adresine yönlendirmek için kullanıcı cihazlarına bulaşıyor.

Rapor, daha önce belgelenmemiş kötü amaçlı yazılım ailesinin, iletişim altyapısında Tor ağını ve BitTorrent protokollerini kapsamlı şekilde kullanırken, tespit edilmekten kaçınmak için “birden çok teknik” uyguladığını iddia ediyor.

Raporda şu ifadeler yer alıyor:

Krypto Cibule, içeriği crackli korsan yazılım ve oyun yükleyicisi gibi görünen ZIP dosyalarına yönelik kötü amaçlı torrentler yoluyla yayılır.

Hackerlar şimdiye dek 1.800 dolar çaldı ama artabilir

İki araştırmacı, kötü amaçlı yazılımın Çek Cumhuriyeti ve Slovakya’daki yüzlerce saldırıyı açıkladığını ve kurbanların çoğunun popüler torrent sitesi uloz.to’dan indirmeler yoluyla “enfekte” olduğunu iddia ediyor.

Rapor kötü amaçlı yazılımın madencilik bölümünü 2018 yılına kadar izledi ve bunun CPU ile Monero (XMR) madenciliği için açık kaynaklı bir program olan XMRig’e yazıldığını belirtti. Krypto Cibule programı ayrıca, cüzdan adreslerini kötü amaçlı yazılım operatörü tarafından kontrol edilenlerle değiştirmek için kullanıcının panosunu izleyen “pano ele geçirme” özelliğini de kullanıyor.

Bu haberin yazıldığı esnada hacker cüzdanları, yanlış yönlendirilmiş fonlarda Bitcoin ve Ethereum üzerinden 1.800 dolardan fazla biriktirmiş durumda. Bu sayının zamanla artabileceği düşünülüyor.

Bu arada Bitcoin fiyatı için sıradaki hamlenin ne olacağını merak ediyorsanız buradaki yazımıza göz atmanızda fayda var.

cryptoglobe


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin