Toplam kripto piyasası değeri 1,13 trilyon dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı
Toplam kripto piyasası değeri 1,13 trilyon dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı

Toplam kripto piyasası değeri 1,13 trilyon dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2021 kripto boğa piyasası, benzeri görülmemiş bir performans serisine devam ederek başka bir rekora daha imza attı.

Tüm kripto para birimlerinin birleşik değeri, 4 Şubat TSİ 08: 50’de 1,139 trilyon dolara yakın değeriyle yeni bir rekor kırdı. Uzun vadeli analistler genellikle Bitcoin’in tek başına altının toplam piyasa değerini geçme şansını göze alırken, tüm kriptoların birleşik değeri şu anda gümüşün toplam piyasa değeri ile daha rekabetçi olaraak 1,5 trilyon doların biraz altında.

Ocak 2021’in başlarında 1 trilyon dolarlık dönüm noktasını kıran bugünün kripto pazarı, oyundaki en önemli iki varlık olan Bitcoin (BTC) ve Ether (ETH) arasında daha büyük bir büyüme dağılımı görüyor. Pazarın 1 trilyon doları bulduğu tarihi olan 7 Ocak’ta Bitcoin hakimiyeti, Ether’in % 13.5’ine kıyasla % 69’da gerçekleşti. Buna karşılık, CoinMarketCap’ten bu hafta en son güncellenen veriler, Ethereum’un payı % 15.6 iken, % 62.2 ile Bitcoin hakimiyeti söz konusu.

Ethereum’un nispeten daha güçlü pazar payı, 3 Şubat’ta tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 1,653 $ ‘a ulaşarak bu hafta varlığın rekor performansına işaret ediyor. Aynı tarihte Bitcoin hakimiyeti % 61.6’ya düştü.

Yazının yazıldığı saat itibariyle, Ethereum günde % 6’nın üzerinde artarak 1.623 dolardan, Bitcoin ise % 3,5 artışla 37.142 dolara yükseldi. Yükselen Ether fiyatları, DeFi protokolleri için zincirleme sonuçlarla birlikte gas ücretlerinde karşılık gelen bir artış gördü – ancak Vitalik Buterin ve Eric Conner’dan Ether için önerilen bir ücret ve yanma mekanizması, bu hareketi düşünen Grayscale Investments’in güvenini artırdı, takip edilirse, “Ether’in fiyatı için olumlu bir geri bildirim döngüsü” oluşturabilir.

Piyasa analistleri bu hafta, boğaların Bitcoin’in hedefini 40.000 $ ‘a itmesi için mevcut teşviklere işaret ettiler. Bunun yanında yarın 1 milyar dolarlık Bitcoin opsiyonlarının açık pozisyon süreleri dolacak olması piyasa tarafından dikkatle takip edilecek.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin