Tayvan milletvekilleri daha sert kripto düzenlemeleri istiyor
Tayvan milletvekilleri daha sert kripto düzenlemeleri istiyor

Tayvan milletvekilleri daha sert kripto düzenlemeleri istiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Tayvanlı milletvekilleri, kripto para ile ilgili kara para aklama risklerinden ve yasal uyumlulukla ilgili konulardan kaçınmalarını önlemek için düzenleyicilerinin kripto düzenlemeleri uygulamasını istiyor.

Milletvekillerinin baskısına yanıt olarak, Tayvanlı yetkililer, şu anda ülkede kripto para birimi firmaları üzerinde politika gücüne sahip resmi bir organ olmadığını ve bunun yerine daha iş dostu bir yaklaşımın işe yarayacağını kabul etti. Gelişmelerin ardından Mali Denetim Komisyonu (FSC) başkanı Huang Tienmu, ülkede kripto varlık yönetimi için bir temel oluşturmak için büyük hükümet organları ve bakanlıklarla bir araya geldi.

Kara para aklama riskleri ve yasal uyumluluk sorunları

Hükümet organları ve bakanlıklar, konuyla ilgili olarak Ulusal Kalkınma Kurulu, Merkez Bankası, Ekonomi Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı ile maliye komisyonunda yer alan milletvekilleri tarafından bir araya geldi.

Başkan, milletvekillerinden birine kara para aklama riskleri ve yasal uyum konusunda FSC’nin yalnızca menkul kıymet token teklifleri (STO’lar) sunan firmalar üzerinde güce sahip olduğunu, ancak kara para aklama durumlarına müdahale edebileceğini söyleyerek yanıt verdi.

Başka bir milletvekili, Dogecoin ve Bitcoin gibi kripto paraların fiyatlarının oldukça değişken ve manipüle edilebilir oldukları için Tayvan’da satışa uygun olmadığını söyledi.

Huang, uluslararası hükümetlerin yakın denetime sahip olduğunu ve aynı şeyin onlar için de geçerli olacağını ima ederek yanıt verdi. FSC başkanı ayrıca, kripto paranın finansal bir varlık olarak değil genel bir emtia olarak sınıflandırılması nedeniyle düzenleyicilerin şu anda Tayvan’daki kripto paralar veya başka herhangi bir varlık üzerinde herhangi bir güç kullanamayacaklarını söyledi.

Huang son olarak şu açıklamayı yaptı:

Tayvan’da kripto para birimleri üzerinde yetkiye sahip belirli bir otorite olmadığı doğrudur. Fakat şu an herhangi bir ek ihtiyacın olduğunu da düşünmüyorum.

invezz


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin