stellar, xlm, lightning network, ln, kripto para, kripto para haberleri
Stellar Lightning Network

Stellar Lightning Network’e geçmeye hazırlanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockchain projesi Stellar’ın geliştirme ekibi, yıl sonuna kadar Lightning Network’ün (LN) mainnet’ine geçmeyi planladıklarını açıkladı.

Pazartesi günü Stellar ekibi, zincir dışı ödemelerini ikinci kat ödeme kanallarına taşıyarak kripto para birimi ağlarının hız ve verimliliği artırmasına olanak tanıyan teknolojik bir yükseltme olan Lightning Network’ün uygulanması için teknik şartnameleri ve yol haritasını yayınladı.

XLM geliştiricileri, LN uygulamasının Bitcoin ve diğer benzer kripto paralar için yaratılanlardan daha sağlam olabileceğini iddia ediyor. Kullanıcıların XLM ağında yürütebileceğiniz herhangi bir işlemi (yalnızca ödemeleri değil, aynı zamanda oluşturma, silme) tamamlamasını sağlıyor.

Açıklamada şunlar söylendi:

“Stellar’ın resmi kanal uygulaması, her Stellar işleminin bir kaynak hesabı ve bir sıra numarası belirlemesi gerçeğine dayanır. Bu sıra numaralarının, zincir dışı ödemeler için doğal bir versiyon mekanizması olarak nasıl kullanılacağını anladık. Bankanızın sipariş dışı çekler için nasıl uyarı aldığına benzer bir sistem.”

LN taraftarları da bu teknolojinin, kullanıcıların kripto para ticaretine izin vermek veya bloklar üzerinden atomik swaplar kullanarak işlem yapabilmeleri için kullanılacağını tahmin ediyor.

Stellar’ın daha önce yayınlanan yol haritasına LN’e geçiş planı vardı

Stellar’ın LN uygulamasının başlayacağı duyurusu aslında sürpriz değil. Proje ilk olarak 2015 yılında başladı. Ocak ayında kripto para birimi geliştiricileri tarafından yayınlanan bir yol haritası, 2018 için gelişim hedefleri arasında Lightning’i içeriyordu. Geliştiriciler, bunu kullanabileceklerinden emin olduğu için hızla entegre etmeye bakıyorlar.

Geçen hafta Lightning Labs bir Bitcoin LN uygulamasının ilk beta sürümünü yayınladı. Bitcoin tabanlı LN kaynak kodu XLM için taşınamaz ve değiştirilemez. XLM geliştiricileri, yazılımın kendi sürümünü oluşturmalıdır.

Ancak Stellar, Bitcoin Core geliştiricisi Jeremy Rubin’in bu konudaki çabalarını takdir etti. Kripto paranın Lightning Network’ünün 1 Ekimde beta sürümü, 1 Aralıkta tam sürümünün çıkması planlanıyor.

ve  uygulamaya koymasının, 1 Aralık’a kadar açık bir tam sürümle Ekim 1’e kadar bir beta sürümü alacağına inanıyor.

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin