16.000 Bitcoin satıldı!

Spotta 16.000 Bitcoin satıldı! Kötü bir durumun habercisi mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin’deki düşüşün arkasında 16.000 Bitcoin satışı mı var?

Son zamanlarda Bitcoin’in fiyatı 30.000 doların üzerinde seyrederken, bugün sert bir düşüşle 29.000 dolar seviyesine kadar geriledi. Yatırımcılar düşüşün sebebini anlamaya çalışırken bazı analistler, Binance borsasında yapılan büyük bir BTC satışının (16.000 Bitcoin) ve İngiltere’de beklentinin üstünde gelen enflasyon rakamlarının bu düşüşte etkili olabileceğini düşünüyorlar.

Coindesk’in haberine göre, BTC’nin bu düşüşünde 25 milyon dolardan fazla Bitcoin vadeli işlemi tasfiye edildi ve bunların %98’i long pozisyonlarını oluşturdu.

BTC’deki düşüşü değerlendiren kıdemli analist Vetle Lunde, düşüşün arkasında yüksek kaldıraç oranlarını temizleme düşüncesinin yattığını savunuyor.

 

“Bitcoin’deki düşüş daha çok bir kaldıraç temizleme gibi görünüyor.

Bunun yanında İngiltere’den gelen enflasyon oranları da BTC dahil olmak üzere riskli varlıkları satış yönünde baskılamış olabilir.”

Lunde dışında popüler kripto para analisti “52kskew” de BTC’deki düşüşün Binance borsasında 467 milyon dolar değerinde 16.000 Bitcoin’in satılmasından kaynaklanabileceğini belirtti.

“Binance borsasında spot piyasada 16.000 Bitcoin satıldı. Bu satış olağandışı bir boyuttadır. Genellikle bu tür satışlar kötü haberler çıkmadan önce gerçekleşir.”

Bitcoin dışında Ethereum dahil tüm altcoinler de bu düşüşten etkilendi. Bu yazının yazıldığı esnada ETH son 24 saatte %6’lık bir düşüşle 1,974 dolardan işlem görüyor.

Yeni araştırmaya göre Bitcoin iddia edildiği kadar merkeziyetsiz ve anonim  değil | Independent Türkçe

 

coindesk.com

Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin