Sony, Blockchain destekli platformunu duyurdu - Kripto Para Haber
Sony, Blockchain destekli platformunu duyurdu - Kripto Para Haber

Sony, Blockchain destekli platformunu duyurdu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japon teknoloji devi Sony, Blockchain destekli yeni dijital haklar yönetim sistemi (DRM) ile şirketini büyütüyor. 15 Ekim’de şirket, Sony Global Education ve Sony Music Entertainment’ın kesintisiz paylaşım hizmetleri için Blockchain teknolojisinden yararlanılabileceğini açıkladı.

Henüz isimlendirilmemiş proje, özellikle yazılı eserlerin dijital haklarıyla ilgili bilgilerini yönetmeyi hedefliyor.

Yıllar geçtikçe teknolojiler, dijital içeriğin herhangi bir birey tarafından erişilmesini, paylaşılmasını ve yayınlanmasını sağlamak için ilerliyor. Bununla birlikte, şu ana kadar içerik üreticileri, DRM sistemlerine başvuruyorlardı. Blockchain, yazılı içeriklerin telif hakkı ile ilgili daha sistematik ve üretken bir yönetim ve bilgi sahibi olma yolunu açıyor.

Sony, Blockchain teknolojisini hangi alanlarda kullanacak?

Yeni geliştirilen bu sistem, sadece içeriğin etkin yönetimi için değil, aynı zamanda yenilikçi teknolojinin potansiyelini artıracak diğer özelliklerle de destekleniyor. Blockchain tabanlı sistem, dijital içeriğin orijinal olarak geliştirildiği tarihi, saati kontrol etmeye ve ayrıca katılımcıların verileri doğrulamasına izin veriyor.

İçerik oluşturmanın yanı sıra yeni sistem, geleneksel yöntemle daha önceden çok zor olan içerik haklarının kendi başına oluşturulmasına ilişkin doğrulama prosedürünü başlatacak. Blockchain, dijital içeriğin hak yönetimini müzik, e-kitaplar, VR içeriği gibi çeşitli alanlara genişletecek.

Sony Global Education, öncelikli olarak eğitim alanını iyileştirmek ve sistematize etmek için merkezi olmayan ağ teknolojisini kullanma misyonu ile hareket ediyor. Sony Global Education, eğitim materyallerini yönetmenin yanı sıra bir hizmet biçimi olarak ticari alana girmeyi planlıyor.

Bir bütün olarak Sony Group, bu ileri teknolojiyi, farklı alanlardaki verilerin yönetimi ve dağıtımı konusunda tamamen kullanmaya çalışıyor.

bcfocus

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin