Son Dakika: MB, yılın son faizini açıkladı

Son Dakika: MB, yılın son faizini açıkladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, 2022 yılının son faizini açıkladı. 22 Aralık Perşembe günü yapılan toplantıda saat 14’te karar kamuoyu ile paylaşıldı. MB, yılın son faizini sabit tuttu. 

2021 yılından bu yana TCMB, faiz konusunda sert bir karar almıştı. Geçtiğimiz sene Eylül-Ekim ayında başlayan faiz politikası zaman zaman sabit olarak devam etmişti. 1 yıllık süreçte faiz oranı çift hanelerden tek hanelere düştü.

Aralık ayında açıklanan faiz kararıyla beraber yine 9 seviyesinde kaldı. Faizin sabit kalmasıyla beraber USD/TRY ve EUR/TRY pariteleri fazla bir tepki vermedi. Türk lirası dolar karşısında 18,67 euro karşısında ise 19,86 seviyesinden işlem görüyor.

Öte yandan bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından asgari ücret açıklandı. Milyonları ilgilendiren ücret net olarak 8.500 TL olarak belirlendi.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin