24 saatte 7 milyar dolarlık hacim yakalayan SOL, yeni ATH yaptı
24 saatte 7 milyar dolarlık hacim yakalayan SOL, yeni ATH yaptı

SOL tokeni ATH’ye yaklaşırken Solana en büyük 5 kripto paradan biri oluyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – SOL şu anda piyasa değerine göre beşinci en büyük kripto varlık konumunda bulunuyor. CoinGecko’ya göre, akıllı sözleşme platformu Solana blok zincirinin yerel kripto parası olan SOL, son 24 saat içinde fiyatı %7 artarak piyasa değerine göre beşinci en büyük kripto para haline geldi.

Solana Cardano’yu geride bıraktı 5. büyük kripto oldu

Bu yükselişle, Ethereum’un en eski rakiplerinden Cardano‘nun önüne geçmiş oldu. ADA’nın fiyatı son 24 saatte %2 arttı, ancak geçen hafta değerinin %8’ini kaybetti. Solana’nın piyasa değeri şu anda 64 milyar doların üzerinde, Cardano için 63,5 milyar dolarda bulunuyor.

Solana, Cardano’dan daha hızlı yükseldi ve Ethereum’un temel özelliklerini (akıllı sözleşmeler, merkezi olmayan finans (DeFi) uygulamaları, NFT’ler ve benzerleri) daha hızlı ve daha az sıkışık bir ağa getirmek için hızla hareket etti.

Ağın hızı, bu yıl potansiyel güvenlik dezavantajları ve birkaç gün süren ağ kesintisi ile birlikte gelse de, ölçümler olumlu kalmaya devam ediyor. SOL fiyatı sadece sekiz gün önce tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 219 dolara ulaştı ve yaklaşık 213$’lık mevcut fiyatıyla biraz ivme kaybetmiş durumda.

Ayrıca, kripto istatistik sitesi DeFi Llama’ya göre, Solana DeFi uygulamalarındaki kripto varlıklarının değeri rekor seviyede – insanların varlıkları değiştirmesine, faiz kazanmasına ve üçüncü bir taraf olmadan fon ödünç almasına izin veren uygulamalar.

Bu arada Cardano, Eylül ayında sönük bir akıllı sözleşme lansmanı yaptı ve henüz karşılaştırılabilir bir merkezi olmayan uygulamalar ekosistemi oluşturamadı. Bununla birlikte, Ethereum’un geliştiricilerinden biri olan Cardano’nun kurucusu Charles Hoskinson, ağa olan ilgiyi artırmak için Doğu Afrika’yı geziyor. IOHK laboratuvarları yakın zamanda Burundi ile bir mutabakat imzaladı.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin