Skype kurucu ortağı servetini Bitcoin ve Ethereum olarak tuttuğunu açıkladı
Skype kurucu ortağı servetini Bitcoin ve Ethereum olarak tuttuğunu açıkladı

Skype kurucu ortağı servetini Bitcoin ve Ethereum olarak tuttuğunu açıkladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Fortune tarafından Cuma günü yayımlanan bir makaleye göre, Skype kurucularından Estonyalı mühendis Jaan Tallinn, kişisel servetinin çoğunu kripto para biriminde tuttuğunu söyledi.

Skype kurucu ortağı yatırımlarını Bitcoin ve Ethereum ile yapıyor

Skype, 2005 yılında eBay’e yaklaşık 2,6 milyar dolara satıldığından beri, Tallinn herhangi bir yeni girişim başlatmadı ancak çok sayıda yatırım yaptı. Bunlardan biri, en az iki kez Tallinn’den dijital varlıklar alan, makine öğrenimi sistemlerine odaklanan Londra merkezli şirket Faculty AI idi.

Rapora göre, Tallinn’in yatırım şirketi Metaplanet Holdings, geçmişte Faculty’e destek verirken ve hisselerinin yaklaşık %9’unu elinde tutarken, Skype kurucu ortağı ayrıca İngiliz firmasına binlerce dolar kripto para birimi hediye etti. Ocak 2018’de Tallinn, Faculty’e 350 Ethereum (ETH) verdi (o zamanlar yaklaşık 434.000 dolar ve bugün kabaca 160.000 dolar değerinde).

Milyon doların üzerinde kripto para yatırımı

Mart 2020’de ise mühendis 50 Bitcoin (BTC) hediye etti. Bu, Faculty’nin halka açık mali dosyalarına göre yaklaşık 316.000 dolar değerindeydi ancak son ralli sırasında 810.000 doların üzerine çıktı.

Mühendis, kişisel fonlarının çoğunu zaten kriptoda tuttuğu için bu şekilde yatırım yapmanın çok daha kolay olduğunu söyledi. Kripto paraları nakit olarak satmak, sermaye kazancı vergisine neden olacak ve Tallinn’in Faculty’e verebileceği para miktarını azaltacaktı.

Faculty’nin kurucusu ve CEO’su Marc Warner, ”Muhasebecilerimiz gidip kripto için muhasebenin nasıl yapılacağı üzerinde çalışan başka birini bulmalıydı.” dedi.

O zamandan beri, şirket 2019-2020’de yaklaşık 144.000 dolar değerinde Ethereum sattı ancak bildirildiğine göre Tallinn’den aldığı kripto paranın çoğunu elinde tuttu. Ethereum 2017’nin sonlarından 2018’in başındaki en yüksek seviyelerinden uzak olsa da, Bitcoin’in fiyatı o bölgeye geri dönüyor.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin