SEC, Amerikan CryptoFed'in
SEC, Amerikan CryptoFed'in "enflasyona karşı" sunduğu tokenleri engelliyor!

SEC, Amerikan CryptoFed’in “enflasyona karşı” sunduğu tokenleri engelliyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – SEC, American Cryptofed’i token tekliflerinin yanıltıcı olduğunu söyleyerek engelleme kararı aldı. Wyoming merkezli kuruluş, cevap olarak SEC’in iletişim kurmayı reddettiğini söyledi. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), 10 Kasım tarihinde Wyoming merkezli American Cryptofed tarafından sunulan iki dijital tokenin kaydını engelleme kararı aldığını duyurdu.

Dosyalamada, Wyoming merkezli American Cryptofed, misyonunun “sıfır enflasyon, sıfır deflasyon ve sıfır işlem maliyeti olan bir para sistemi oluşturmak ve sürdürmek” olduğunu söyledi. Kuruluş ayrıca, Ducat tokenlerinin Ducat’ları yaratan ve yok eden bir algoritma sayesinde enflasyona karşı koruma sağladığını açıkladı.

Dosyalamada, Amerikan Cryptofed, Ducat’ın beraberindeki Locke tokeni ile birlikte menkul kıymetler olarak kaydedilmesini önerdi. Ancak Cryptofed, bunları menkul kıymetler yerine “hizmet tokenleri” olarak kaydettiğini ifade etti.

SEC engelleme gerekçesini yatırımcıların yanıltılması olarak gösterdi

ABD SEC, Amerikan Cryptofed’in iki token hakkında gerekli bilgileri rapor etmekte yetersiz olduğunu söyledi. Ayrıca, Wyoming merkezli kuruluş, “denetlenmiş mali tablolar dahil olmak üzere iş, yönetim ve mali durumunu” sunmadı.

SEC Uygulama Biriminin Siber Birimi Başkanı Kristina Littman konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı:

Halktan para toplamaya çalışanlar, yatırımcıların bilinçli kararlar vermeleri için gerekli bilgileri sağlamaları gerekmekte. American CryptoFed’in maddi olarak yanıltıcı açıklamalar yaptığını ve kayıt formunda yasal olarak gerekli bilgileri sağlamadığını iddia ediyoruz.

SEC, yatırımcının korunması için gerekli uygun eylemleri belirlemek için işlem emri vereceklerini bildirdi. Düzenleyici, Ducat ve Locke tokenleri için kayıt tarihini reddetmeye veya askıya almaya karar vereceğini söyledi.

Ancak Amerikan Cryptofed CEO’su Marian Orr, SEC ile anlaşmayı red ediyor. Şirket SEC ile iletişime geçmek istediklerini ancak yanıt alamadıklarını açıkladı. American Cryptofed CEO’su konuyla ilgili şunları söyledi:

SEC’in bahsettiği sözde “eksiklikler”, menkul kıymetlere özgü niteliklerin eksikliğiydi. Bunlar, merkezi olmayan blocchain tabanlı CryptoFed DAO para sisteminin iki tokeninin (Locke ve Ducat) asla sahip olmayacağı özellikler.

Son gelişme, ABD SEC’nin ülkede gerçekleşen kripto teklifleri konusunda sert tavrını devam ettirdiğini gösteriyor. SEC Başkanı Gary Gensler, hızla genişleyen kripto pazarındaki gelişmelere daha yakından bakacaklarını söylemişti.

crypto-news-flash


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin