featured
Ripple fiyatı'nın artışı devam etti

Ripple fiyatı’nın artışı devam ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Koreli tüccarların alımları Ripple fiyatı’nın artışına devam etmesini sağlıyor. XRP son 24 saatlik artışı %37’nin üzerinde.

Ripple fiyatı %37 daha arttı

Ripple fiyatı Çarşamba günü Güney Kore ve Japonya’daki bir grup büyük bankanın Ripple blok zincirini kullanarak bir deneme yapma haberi nedeniyle zaten % 70’ten fazla artmıştı, Perşembe günü XRP artışa devam etti ve yüzde 32’lik artışın ardından fiyatı ilk kez 0,60 $ ‘ı geçti.

Bu yükselişin üzerine son 24 saatteki %37’nin üzerindeki artışıyla Ripple fiyatı 0.77 dolar kuru ile en yüksek seviyesine ulaştı. Neredeyse 30 milyar dolarlık piyasa değeri ile en değerli üçüncü kriptopara oldu.

Ripple fiyatı'nın artışı
Ripple fiyatı’nın artışı grafiği Kaynak: TradingView / Bitfinex

Çarşamba günü olduğu gibi, ticaret hacmi de Güney Koreli borsalarda yoğunlaştı. Bithumb, 1 milyar dolardan fazla XRP / KRW hacmi işledi ve diğer Koreli borsalar Coinone ve Korbit de dikkat çekici bir şekilde yer aldı.

Ripple fiyatı'nın artışı
Ripple fiyatı’nın artışı / borsa hacimleri / CoinMarketCap

Bunun nedeni, Güney Kore’de yatırım fırsatı , ağız yoluyla ve daha belirgin olarak sosyal medya kanallarıyla hızlı bir şekilde yayılmıştır . Yatırımcı, fırsatı kaçırmaktan (FOMO) korkuyor ve fiyatı gittikçe artırıyor.

Ripple fiyatı’nın artışı içeren faktörler

Perşembe günkü yükselişte muhtemelen yakın tarihli bankacılık denemesinin yanı sıra diğer iki faktör var. Deneme Aralık ayı boyunca devam edecek ve pilot başarılı olursa, Japonya ve Güney Kore arasındaki sınır ötesi ödemeler Ocak ayı sonunda başlayacak.

Dahası, hala perakende yatırımcılar için nispeten bilinmemekle birlikte, yeni yatırımcılar kriptopara pazarları hakkında eğitim verdikçe, Ripple ismi giderek daha da tanınmaya başlayacaktır.  Ripple CEO’su Brad Garlinghouse’un dün Twitter’da söylediği gibi “XRP”, Çarşamba günü sekizinci en popüler Google arama terimiydi ve futbolun güçlü Real Madrid’inin hemen altında yer aldı.

Son olarak, ripple, popüler bir Japon sabah şovu olan Nikkei Morning Plus’ın cuma baskısında belirgin bir şekilde yer alacak. Tüccarlar muhtemelen, litecoin’in son mitinginde olduğu gibi, gösterinin yeni yatırımcıları pazara girmesine yönlendireceklerini düşünerek XRP’yi satın alıyor olacaklar .

CCN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin