Ripple CEO'sundan dev kripto para borsasına siyaset eleştirisi
Ripple CEO'sundan dev kripto para borsasına siyaset eleştirisi

Ripple CEO’sundan dev kripto para borsasına siyaset eleştirisi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ripple CEO’su, şirket çalışanlarını yaklaşan seçimlerde oy kullanmaya ve gönüllü olmaya çağırırken, Coinbase’i apolitik prosedürleri nedeniyle eleştirdi.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, kripto para borsası Coinbase tarafından son zamanlarda benimsenen apolitik yaklaşımı eleştiren en son popüler kişi. Tam tersi, Ripple çalışanlarına yaklaşan ABD Başkanlık seçimlerinde oy kullanmaları ve gönüllü olmaları için ücretli izin teklif etti.

Ripple CEO’su Coinbase CEO’su ile aynı fikirde değil

ABD merkezli dijital varlık platformu Coinbase’in İcra Kurulu Başkanı Brian Armstrong, bir blog gönderisinin ardından geçtiğimiz günlerde birçok tartışmaya yol açtı. Şirketinin bir kripto para borsası olarak yükselme misyonuna lazer odaklı kalması gerektiğini ve çalışanlarının herhangi bir siyasi tartışmadan veya çabadan kaçınmaları gerektiğini savunmuştu.

Bu sözde “apolitik” yaklaşım, kripto para birimi alanının içindeki ve dışındaki insanlardan tepkiler aldı. Twitter’ın CEO’su Jack Dorsey gibi çoğu kimse, Armstrong’un eylemlerini eleştirdi.

“Armstrong’un düşüncelerine katılmıyorum” diyen son kişi, ödeme protokolü Ripple’ın CEO’su Brad Garlinghouse. Teknoloji şirketlerinin sosyal sorunların çözümüne yardımcı olma “yükümlülüğü” olduğunu iddia etti ve şöyle dedi:

“Misyonumuzu değerli bir internet sağlamak olarak düşünüyoruz, ancak toplum için olumlu sonuçlar arıyoruz. Teknoloji şirketlerinin çözümün bir parçası olmak için bir fırsata – ama aslında bir zorunluluğa – sahip olduğunu düşünüyorum. “

Teknoloji sektörleri tarafından bu sosyal sorunların bazılarına kulakların tıkandığını belirten Garlingouse bu nedenle Ripple’ın tam tersi bir yaklaşımı benimsemeye karar verdiğini ve çalışanlarına yaklaşan ABD Başkanlık seçimlerinde gönüllü olmaları ve oy kullanmaları için ücretli izin vereceğini vurguladı.

Coinbase’in, çalışanlarının en az %5’inin Armstrong’un apolitik dürtüsünün ardından işten ayrıldığını belirtmek gerekiyor.

Garlinghouse YouTube ile hukuk savaşına devam ediyor

CryptoPotato’nun Nisan ayında bildirdiği gibi, Ripple en çok kullanılan video paylaşım platformu YouTube’a karşı dava açtı. Ripple, Google’ın sahibi olduğu devin, şirket yöneticilerinin kimliğine bürünen ve çoğu kimseyi binlerce doları dolandıran artan sayıdaki sahte eşantiyonlarla mücadele etmek için yeterince adım atmadığını iddia etmişti.

CNBC röportajı sırasında Garlinghouse, YouTube’u ve uygun eylemlerin eksikliğini bir kez daha eleştirme fırsatını kullandı. Ripple’ın bu tür eşantiyonlar yapmadığını belirterek güvenilir bir platformda olsa bile, insanların bir tanesini gördüklerinde son derece dikkatli olmaları gerektiğini hatırlatıyor.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin