Önde gelen Bitcoin borsasında kritik güvenlik açığı!
Önde gelen Bitcoin borsasında kritik güvenlik açığı!

Popüler Bitcoin borsası Coinbase, kritik bir ortaklığa imza attı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin ve kripto para birimi borsası Coinbase şimdi İngiltere’deki müşterilere hizmet sunmak için ClearBank ile ortaklık kuruyor.

ClearBank ile Coinbase ortaklığı

Londra merkezli küresel banka Barclays artık Coinbase’ye hizmet sunmuyor. Coinbase şu anda yeni bir firma ile çalışsa da kullanıcılar platformdaki dijital varlıklarıyla uğraşırken deneyimlerini etkileyen beklenmedik sorunlarla karşılaşıyor. Barclays, kullanıcıların İngiliz Sterlini’ni platforma çekip yatırmalarını sağlayan İngiltere Hızlı Ödeme Planına (FPS) bağlanma imkanı sağladı. Yeni ortaklıkla birlikte Coinbase’in bu çeyrek sonuna kadar FPS’ye bir kez daha bağlanması bekleniyor.

Bankalar, borsa dahil olmak üzere kripto ile ilgili şirketlere hizmet sunmak konusunda isteksiz davrandılar. Dünyadaki düzenlemeler hala net olmaktan uzak ve büyük finansal kuruluşlar bu düzensiz piyasaya dahil olmak istemedi. Bir UK kripto para şirketinin CEO’su bu konuda şu yorumu yaptı:

Ben Barclays’in risk iştahının bir miktar kısaldığını anladım. Ben buna neyin yol açtığını tam olarak bilmiyorum, belki de mutlu olmadıkları bazı aktiviteler oldu.

Coinbase, FCA’dan bir e-para lisansı aldı

Coinbase, İngiltere Mali Davranış Otoritesi (FCA) tarafından ülkede faaliyet göstermesini sağlayan bir e-para lisansı aldı ve FPS’ye, dünyadaki herhangi bir kripto şirketinden daha önce erişebildi. Coinbase ve Barclays arasındaki ortaklığın sadece sona eren bir pilot test olduğunu düşünen başka kaynaklar da var.  Bu yeni banka ile Coinbase, anlaşmayı sona erdirmeden önce bazı sorunları düzenlemek zorunda kaldı. Örneğin, firma ZCash (ZEC) kripto para birimini delist etmek zorunda kaldı, çünkü kullanıcılara fon gönderip alabilecekleri gizlilik özellikleri sunuyor.

Bu bankayı rahatsız eden bir durumda. Coinbase, sunduğu hizmetler, kullanıcılara sağladığı güvenlik ve uzun süre piyasada faaliyet göstermesi nedeniyle dünyanın en büyük ve en tanınmış kripto para borsalarından biri.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin