Polkadot fiyat analizi: DOT artacak mı? İşte kritik seviyeler
Polkadot fiyat analizi: DOT artacak mı? İşte kritik seviyeler

Polkadot fiyat analizi: DOT için detaylı teknik görünüm ve beklenen yön

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası geçen hafta önemli bir yükseliş ivmesi gördü. Bitcoin’in yeni bir ATH kaydetmesiyle, Polkadot dahil birçok altcoin kendi yükseliş trendlerine başladı.

Yalnızca son 7 günde, DOT’un değeri fiyat listelerinde yüzde 19’un üzerinde artış gösterdi. Bununla birlikte geçmişteki emsalleri dikkate alarak, DOT’un kısa vadede bir fiyat düzeltmesine katlanma olasılığı yüksek görünüyordu.

Bu haberin yazıldığı esnada Polkadot 22 milyar doların üzerinde piyasa değeri ile 25,2 dolardan işlem görüyor. Son 24 saatte kripto para birimi, 4,2 milyar dolarlık günlük işlem hacmi ile yüzde 7’ye yakın bir artış gösterdi.

1 günlük Polkadot (DOT) fiyat grafiği

Polkadot’un günlük grafiğine göre, uzun bir konsolidasyon dönemine tanık olduktan sonra, geçen hafta grafiklerde önemli ölçüde kazanç görüldü. Ayın başından bu yana DOT, temel direnç seviyesini başarıyla aşarak onu bir destek seviyesine dönüştürdü. Şu anda kripto para bir kez daha 26 dolarlık direnç seviyesini kırmaya çalışıyor. Direnç seviyesini geçme girişimi başarısız olursa, DOT fiyatının acil desteğine doğru geri çekileceğini görebiliriz.

Böyle bir senaryoda, trader’lar için short pozisyon faydalı olabilir. Önümüzdeki hafta, bu direnç seviyesi güçlü kalırsa DOT 19 dolara doğru yönelebilir.

Teknik göstergeler DOT için ne söylüyor?

Bu haberin yazıldığı sırada teknik göstergeler, alıcıların pazardaki güçlü varlığını vurguladı.

MACD 4 Şubat’ta yükseliş eğilimi yaşadı, ancak bu haberin yazıldığı esnada Signal hattının MACD çizgisini geçebileceği bir tersine dönme olasılığı görünüyor. RSI, genellikle bir yükseliş göstergesi olan aşırı alım bölgesinde. Bununla birlikte, kripto paranın önceki fiyat hareketini akılda tutarak, RSI, Ocak ayının sonuna doğru olduğu gibi düşebilir.

Bu süre zarfında da RSI, trendin güçlü bir şekilde tersine döndüğünü görmeden önce aşırı alım bölgesinde uzun süre kalmıştı. Böyle bir senaryo tekrar yaşanırsa DOT muhtemelen başka bir fiyat düşüşüne maruz kalabilir.

Sonuç

Polkadot’un fiyatı son birkaç gündür yükseliş eğiliminde. Ancak kripto para anlık direncini kıramazsa önümüzdeki hafta 19 dolarlık fiyat aralığına bir düşüş söz konusu olabilir.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin