Sıcak gelişme: PayPal müşterilerine kripto para kullanımının yolunu açtı
Sıcak gelişme: PayPal müşterilerine kripto para kullanımının yolunu açtı

PayPal, kripto para birimi güvenlik girişimi Curv’ü satın aldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Tel Aviv merkezli firma olan Curv, PayPal‘ın blockchain ve dijital para birimlerine odaklanan yeni iş birimine katılacak.

PayPal, İsrail’in kripto para güvenliği için bulut tabanlı altyapı sağlayıcısı Curv’u satın alma planlarını duyurdu.

2018’de kurulan Tel Aviv merkezli şirket, PayPal’ın blok zincir, kripto ve dijital para birimlerine odaklanacak yeni oluşturulmuş iş birimine katılmaya hazırlanıyor.

Curv, “güçlü teknoloji ekibi” nin yardımıyla yeni birimini teknik uzmanlığı ile güçlendirecek.

PayPal, satın almanın “finansal hizmetlerin ve ticaretin geleceğinde dijital para birimlerinin oynayacağı rolü şekillendirmeye yardımcı olma taahhüdü” ile uyumlu olduğunu açıkladı.

Ekim 2020’de şirket, müşterilerin Bitcoin, Ethereum ve Litecoin dahil olmak üzere kripto para birimlerini doğrudan hesaplarından ve uyumlu satıcılar aracılığıyla alıp satmalarına olanak tanıyan bir hizmet başlattı. Hareket, PayPal’ın en popüler çevrimiçi finansal hizmetlerden biri olarak konumu nedeniyle, kripto para birimlerini ana akıma getirme çabalarında önemli bir an olarak kabul gördü.

PayPal’ın blok zincir, kripto ve dijital para birimleri Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Jose Fernandez da Ponte, Curv’ün satın alınmasını “[PayPal’ın] daha kapsayıcı bir finansal sistem vizyonumuzu gerçekleştirmek için yetenek ve teknolojiye yatırım yapma çabasının bir parçası” olarak nitelendirdi:

Curv’ün ekibiyle yaptığımız görüşmelerde, teknik yeteneklerinden, girişimci ruhlarından ve son birkaç yılda geliştirdikleri teknolojinin arkasındaki düşüncelerden etkilendik. Curv ekibini PayPal’da ağırlamaktan heyecan duyuyoruz.

CTO Dan Yadlin ile birlikte startup’ı kuran Curv CEO’su Itay Malinger, Curv’ün “dünyanın önde gelen finans kurumlarının yenilikçi ve güvenilir bir ortağı olarak tanınmaktan gurur duyduğunu” söyledi.

Şimdi, dijital varlıkların benimsenmesi hızlandıkça, inovasyon yolculuğumuza devam etmek için PayPal’dan daha iyi bir yer olmadığını düşünüyoruz. Bu varlıkların küresel ekonomide oynadığı rolü genişletmek için PayPal’a katılmaktan heyecan duyuyoruz.

Satın almanın 2021’in ilk yarısında tamamlanması ve anlaşmanın mali şartlarının şu anda kamuya açıklanmaması bekleniyor.

PayPal, kripto para birimlerine doğru ilerleyen tek finansal hizmet değil. Geçtiğimiz ay Mastercard, bu yıl belirli kripto para birimlerini, güvenli olduklarını, endüstri standartlarına ve düzenlemelerine uygun olduklarını ve bir “harcama aracı” olarak kullanılacak kadar istikrarlı olduklarını kanıtladıkları koşullarda desteklemeye başlama planlarını duyurdu.

itpro


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!

Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin