featured
Overstock hisse senedi fiyatı ardından ikincil stok teklifini iptal etti

Overstock hisse senedi fiyatı ardından ikincil stok teklifini iptal etti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Overstock hisse senedi fiyatı ardından ikincil stok teklifini iptal etti. E-ticaret perakendecisi ve Blockchain yatırım şirketi Overstock, hisselere karşılık olarak şirketin hisse bedeli düştükten sonra ikincil hisse senedi bulundurma planlarını rafa kaldırdı.

Overstock hisse senedi fiyatı ardından ikincil stok teklifini piyasa koşulları nedeniyle sonlandırdı

The Wall Street Journal bildirdiğine göre, Overstock teklife olan ilgiyle “memnun” olmasına rağmen, piyasa koşulları şirketi satışı sonlandırmaya zorladı. Overstock Başkanı Saum Noursalehi yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Piyasadaki oynanlık ve fiyat teklifini sonlandırıyoruz.

Overstock, son dönemlerde Blockchain ve kripto para girişimlerine yatırım yapıyor

Saum Noursalehi, firmanın teklifini “fırsatçı bir finansman” olarak kabul ettiğini de sözlerine ekliyor. Bir e-perakendeci olarak bilinse de, Overstock tamamen sahip olduğu iştiraki Medici Ventures ile birkaç yıl boyunca Blockchain ve kripto para girişimlerine yatırım yapıyor. Medici Ventures, Overstock’un 250 milyon dolar getireceğini umduğu ilk para teklifinin (ICO) ortasında yer alan Factom, Ripio ve tZero gibi bir düzine portföy şirketine sahip.

Overstock hisselerinin düşüşü, kripto para piyasasında görülen düşüş ile büyük ölçüde benzer

Overstock, kripto para birimleri için bazı analistler tarafından “vekalet senedi” olarak nitelendiriliyor. Hisse fiyatı, şaşırtıcı bir şekilde, buna bağlı olarak, kripto para borsası writ-large ile birlikte yükseliyor ve düşüyor. Ocak ayı başlarında, Overstock hisseleri tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 86,90 dolar seviyesine ulaştı. O zamandan beri, yüzde 62 oranında düşerek şimdiki değeri 32,57 dolar oldu.

Overstock hisse senedi fiyatı ardından ikincil stok teklifini iptal etti
Overstock hisse senedi fiyatı ardından ikincil stok teklifini iptal etti

Bu düşüş, kripto para piyasasında görülen düşüş ile büyük ölçüde benzer. Örneğin, Bitcoin fiyatıda yaklaşık yüzde 60 oranında azalmış durumda. Bununla birlikte, Overstock’a özgü iki tetikleyici durum var.

SEC, tZero’nun ICO’sunu araştırıyor

İlk olarak Overstock, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC)’nun, gelişmekte olan fon yaratma modeline yönelik geniş soruşturmasının bir parçası olarak tZero’nun ICO’sunu araştırdığını ortaya koydu. CEO Patrick Byrne, firmaya bir mahkeme celbi verilmediğini belirtiyor. Ayrıca, tZero’nun teklifinin federal menkul kıymetler yasalarına uygun olduğunu ileri sürüyor.

İkinci tetikleyici, Overstock’un dört milyon yeni hisse senedi ihraç etmeyi planladığı ikincil hisse senedi teklifiydi. Şimdiye kadar var olan 29 milyon hisse senedinin değerini seyrelterek, şirketin hisse fiyatı yüzde 10 oranında düştü.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Ccn

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin