Meksika Devlet Başkanı, Bitcoin’i resmi para olarak tanımayı düşünmüyor
Meksika Devlet Başkanı, Bitcoin’i resmi para olarak tanımayı düşünmüyor

Meksika Devlet Başkanı, Bitcoin’i resmi para olarak tanımayı düşünmüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Amerika kıtasında kripto varlıklarıyla ilgili farklı kararlar çıkıyor. Bazı ülkeler dijital varlıklara pozitif bakarken bazı ülkeler ise zamanın olduğunu düşünüyor. Orta Amerika bölgesinde yer alan Meksika, kripto varlıklara henüz sıcak bakmıyor. Açıklama Meksika Devlet Başkanı tarafından geldi.

Geçtiğimiz hafta içinde ülkenin Ulusal Saray’ında bir basın toplantısı düzenlendi. Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, ülkenin genel mali yapısı ve ortodoks hakkında açıklamalar yaptı. Basın toplantısında küresel ekonominin önemli konulardan biri olan kripto varlıklara da değindi.

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, kripto para birimlerinin yasal olarak kabul edilmeyeceğini belirtti. Obrador, Bitcoin ve türevlerinin ülke içinde resmi bir para olarak kullanılmaması gerektiğini düşünüyor.

Meksika Devlet Başkanı, Bitcoin’i kabul etmeyecek

Ülkenin devlet başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, geçtiğimiz haftada yaptığı basın toplantısında kripto paralara da değindi. Kripto varlıklar hakkında görüşlerini açıklayarak, nasıl bir yol izleyeceklerini de açıklamış oldu. Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, El Salvador’un aldığı kararı eleştirmezken kendilerinin kabul edemeyeceklerini belirtti. Obrador,

“Bitcoin ve türevlerini yasak olarak kabul edemeyiz. Biz bu açıdan değişmeyeceğiz. Finansman yönetimde ortodoks anlayışını sürdürmek istiyoruz. Kısacası finansal alanda fazla yenilik yapmayacağız. Vergi ödeme ve vergi kaçırma gibi imtiyazlara da izin vermeyeceğiz.”

Orta Amerika ülkesi, kripto paralara olumsuz şekilde bakıyor. Daha öncesinde Meksika Merkez Bankası Başkanı Alejandro Diaz açıklama yapmıştı. Diaz, Bitcoin’in oynaklığından dolayı iyi bir değer olarak görmemişti. Maliye Bakanı Arturo Herrera ise, finansal sistem için ülkede kullanılmayacağını bildirmişti.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin