Küresel piyasalar yeni haftaya nasıl başlıyor?

Küresel piyasalar yeni haftaya nasıl başlıyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 29 Kasım Pazartesi günü yeni haftaya piyasalar hareketli giriş yaptı. Küresel piyasalar geçtiğimiz haftayı satışlarla kapatmıştı. Bu sefer başlangıç ise daha çok toparlanan görünüm çizdi. Hatırlayacağınız üzere Cuma günü yeni bir mutasyon açıklaması yapılmıştı. Afrika kıtasında ortaya çıkan yeni varyant piyasaları etkisi altına almıştı. “Omicron” olarak Dünya Sağlık Örgütü’nün açıkladığı mutasyon, kısa sürede piyasada dalgalanmaya neden oldu.

26 Kasım Cuma günü haftanın son iş gününde küresel anlamda yeni satışlar geldi. Bu satışların büyük kısmı ise kâr şeklinde gerçekleşti. Geleneksel piyasaların yanında kripto endüstrisi de satışlardan etkilendi. Gün içinde Bitcoin yüzde 9’u gören düşüş yaşadı.

Yatırımcıların aklına ise 2020 dönemi geldi. Yeni mutasyon ve varyantlar piyasalarda dalgalanmaya neden olmuştu. Ancak bu sefer ekonomistler dünyanın daha çok hazır olduğunu belirtti. Yeni iş gününde ise küresel piyasalar “Omicron” mutasyonunun izlerini atmaya çalışıyor.

Küresel piyasalar, geçen haftayı ekside kapadı

Dünya Sağlık Örgütü, yeni mutasyonla ilgili korkulacak bir şey olmadığını belirtti. Henüz diğer mutasyonlar kadar hızlı yayılmadığını kaydetti. Her ne kadar açıklama gelse de yeni mutasyon piyasalarda dalgalanmaya neden oldu. Anlık sert satışların yaşanması düşüşleri de beraberinde getirdi.

BIST100, geçtiğimiz haftayı kâr satışlarıyla beraber %2,5 eksi yönde kapattı. S&P500, yüzde 2,3 geri çekilirken, Brent petrol ani bir düşüş yaşadı. Brent petrol geçtiğimiz haftayı yüzde 11 aşağı yönlü hareketle kapattı.

Dolar/TL yeniden sert başlangıç yaptı

Türk Lirası geçtiğimiz haftayı dalgalanan bir süreç ile geçirdi. Dolar karşısında TL, 12’nin altına kadar düştü. Ancak yeni haftaya yine sert giriş yaptı. Anlık olarak yüzde 2’yi bulan bir artış var. Bu da fiyatın 12,5 TL’nin üzerinde kalmasına neden oldu.

Bitcoin yeni haftaya hızlı başladı

Kripto dünyası ise yaralarını sarmaya çalışıyor. Dün akşam ani çıkış yaşayan BTC, 57.000 doların üzerine kadar çıkabildi. Yeni günde de 57K üstünde hareket ederek sert bir yükselişe imza atmış oldu. Küresel piyasalar yeni haftaya bu şekilde başladı. Fakat yatırımcılar için korku endeksi halen yüksek gözüküyor.

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin