Kripto para piyasasının rengi kırmızı, Bitcoin 60 bin doların altında: Neler oluyor? Detaylı analiz
Kripto para piyasasının rengi kırmızı, Bitcoin 60 bin doların altında: Neler oluyor? Detaylı analiz

Kripto para piyasasının rengi kırmızı, Bitcoin 60 bin doların altında: Neler oluyor? Detaylı analiz

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 64.000 doları aşmaya çalışan fakat başarılı olamayan Bitcoin bir kez daha 60.000 doların altına geriledi. Alternatif kripto paraların çoğu kırmızı renkte olsa da, Shiba Inu çift haneli büyük bir fiyat artışıyla dikkat çekmeyi sürdürüyor.

Günün bilançosuna birlikte bakalım.

Bitcoin 60 bin doların altına düştü

Geçen hafta tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 67.000 dolara ulaştıktan sonra Bitcoin yavaş yavaş geri çekilmeye başladı ve takip eden günlerde birkaç kez 60.000 doların altına düştü. Hafta sonu düşüşün ardından durum değişti ve BTC önce 63.000 dolara, sonra da bu seviyenin üzerine çıktı.

Devamında dünkü 64.000 dolar girişiminde BTC başarısız oldu. Yukarı doğru devam edemeyen kripto parada yön değişti.

Bitcoin takip eden saatlerde birkaç bin dolar kaybetti ve 61.000 doların biraz üzerinde durakladı. Fakat sonrasında düşüşün boyutu derinleşti ve BTC, 15 Ekim’den bu yana görmediği 58.000 dolara indi.

Şu an itibarıyla Bitcoin’in çöküşten yaklaşık 1.000 doları geri aldığı görülüyor, ancak hala 60.000 doların çok altında. Bu artan oynaklık, kaldıraçlı ticaret yapan yatırımcılar için büyük miktarda tasfiyeye neden oldu. Bybt verileri, 24 saatlik tasfiyelerin 750 milyon doların üzerine çıktığını gösteriyor.

Kripto para piyasasının rengi kırmızı, Shiba Inu ve Aave hariç

BTC’ye benzer şekilde, çoğu altcoin de sert bir şekilde düştü. Ethereum kısa süre önce yeni ATH’sine ulaşsa da bugün 4.000 doların altına düştü. Fakat 4.000 dolar şu an güzel bir destek sağlıyor gibi görünüyor.

Binance Coin, Polkadot ve Chainlink, tek haneli fiyat düşüşleriyle güçlü durmaya çalışıyor. Buna karşılık Cardano, Solana, Ripple, Dogecoin, Terra ve Avalanche, 24 saatlik bir ölçekte çift haneli yüzdelerle geriledi.

Yine de birkaç bariz istisna var. Shiba Inu bir günde %20 daha artarak 0,0051 doların üzerine çıktı. Üsteli, SHIB’nin kazançları, piyasa genelindeki çöküşten birkaç saat önce %30’un oldukça üzerindeydi. Şaka tabanlı token bugün tüm zamanların en yüksek seviyesini yeniden belirledi.

Diğer istisna ise 24 saatlik ölçekte %20 artan ve şu anda 400 doların üzerinde olan Aave.

Fantom (%-20), ICP (%-18), EOS (%-18), Harmony (%-17), Curve DAO Token (%-17), Filecoin (%-16), Ethereum Classic’ten daha fazla kayıp geliyor. (%-16), Elrond (%-16), THORChain (%-15) ve daha fazlası da düşüş trenine bindi.

Kripto para piyasasının toplam değeri, dünün zirvesinden bugünün en düşük seviyesine kadar yaklaşık 200 milyar dolar kaybetti ve şu anda 2,4 trilyon doların biraz üzerinde.

Bu yazı ilk olarak Cryptopotato’da yayınlanmıştır


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin